Freibergs: ja būs iespēja, esmu gatavs braukt arī nākamgad

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas motokrosists Lauris Freibergs aizvadītajā pasaules motokrosa čempionāta posmā - Latvijas «Grand Prix» izcīņā - divu braucienu summā MX1 klasē ierindojās 25. vietā. Abos braucienos Laurim 21. vieta, bet summā 25. rezultāts.

«Kopumā viss izdevās. Pirms 15 gadiem pasaules čempionātā braucu pirmajā piecpadsmitniekā un arī tagad varu iebraukt pirmajā divdesmitniekā,» sarunā ar «Apollo» sacīja Freibergs.

«Pašam prieks par šādu notikumu attīstību. Jebkurā gadījumā ir liels gandarījums. Bija varbūt par traku tā trase, bet, protams, visiem tā ir vienāda. Nekad nav tā, ka nevarētu vēl labāk. Pirmā brauciena vidū bija kritiens man priekšā, gāju labā tempā. Trase pērn bija izsista, bedraina, šogad vēl vairāk. Var jau saprast, posmā brauca četras klases, bez MX1 un MX2 vēl arī veterāni un E MX2. Bet kā jau teicu, esmu apmierināts ar posmu, patīkami, ka Latvijā var notikt šāda līmeņa sacensības.»

Uz jautājumu vai mājas sienas arī neuzliek lielāku atbildību un, vai nav jūtams spiediens no apkārtējiem, Lauris atbild: «Ja godīgi, tad visvairāk mani nogurdina, kad 57 reizes dienā man jāatbild vai es jūtos labi. Bet pie tā jau pierasts [smejas - M.L.].»

Ivo Šteinbergs pirms sacensībām sacīja, ka lietus nebūtu vēlams. Lauris atzīst, ka viņam laikapstākļi gatavošanos braucieniem neietekmē.

«Man principā vienalga, pa dubļiem varu braukt, arī karstā laikā nav nekādu problēmu. Runājot par nākotnes plāniem - ja kāds no pasaules čempionāta posmiem būtu vēl tepat tuvumā, tad varbūt arī dotos uz to, bet tāpat vien braukt kaut kur tālu prom tikai uz vienu posmu... pietiekoši daudz jau tā esmu darījis, kam man vēl ko pierādīt. Šodien labi nobraucu, daudzi sportisti izstājās un nevarēja varbūt nemaz izturēt braucienus,» norādīja sportists.

«Nākamajā svētdienā aizputē ir «Superkausa» kārtējais posms, tur jāorganizē šis pasākums. Tad paliek vēl Eiropas un pasaules nāciju motokross. Tas laikam arī viss. Lietuvas čempionātā braucu, tur vēl divas gonkas, tā kā krosi ir, katru vai katru otro nedēļu ir sacensības. Gadā vairāk kā divdesmit sacensības, pietiekami daudz.»

Kā jau motokrosā ierasts, daudz izšķir finanses. Tie, kas nebrauc rūpnīcas komandās, pašu spēkiem meklē līdzekļus, lai nodrošinātu visu nepieciešamo. Lauris nav izņēmums.

«Ja varēšu trenēties un visu to darīt, ja varēs visu «finansiāli pavilkt», tad esmu gatavs braukt arī nākamgad Latvijas «Grand Prix» posmā, jo tas man patīk. Galvenais, lai viss iet uz priekšu,» atbild braucējs, piebilstot, ka jau trenē nākamo paaudzi.

«Paralēli trenēju mazos, pieci seši braucēji jau nāk pie manis. Ir mazie puikas un divas meitenes, ir gandarījums par viņu progresu. Ja man viņu vecumā būtu bijis treneris, kurš stumj uz priekšu...,» no braucēja sacītā jāsecina, ka tagad motokrosā jaunajiem ir plašākas iespējas sevi pilnveidot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu