Šteinbergs: pietrūkst vēl stabils solis līdz piecpadsmitniekam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Latvijas motokrosists Ivo Šteinbergs sarunā ar «Apollo» atzina, ka pasaules čempionātā mājas trasē ir grūtāk startēt, jo klātesošie skatītāji gaida augstvērtīgus rezultātus, kas sportistam uzliek lielāku atbildības sajūtu.

Šteinbergs Latvijas «Grand Prix» izcīņā MX1 klasē divu braucienu summā ierindojās 23. vietā, tiekot pie trīs ieskaites punktiem. Kopvērtējumā sportistam 10 punkti un 30. vieta.

«Varbūt ir mazliet par karstu, bet karstums ir visiem braucējiem vienāds. Esmu apmierināts, pagājušajā gadā šeit bez punktiem, bija visādas ķibeles, bet uz pērno gadu vairs neskatāmies, skatāmies uz priekšu,» Ķegumā teica Ivo.

«Viss izdevās, arī starts bija labs, turēju tempu, vidū mazliet atlaidu, bet tādēļ, lai brauciena beigās pieliktu klāt. Tas ir visgrūtākais, kad viens sēž astē [Lauris Freibergs - M.L.] un skatās, kā tu brauc, kur tu brauc, un vēro tavas kļūdas. Tas rada spriedzi un nevar atbrīvoties. Ja man brauciena vidus būtu līdzīgs kā tā beigas, tad es varbūt kādus braucējus būtu noķēris, taču tajā pašā laikā - ja ļoti «izliktos», brauciena beigās zaudētu pāris pozīcijas,» pirmo braucienu atstāsta sportists.

«Trase iepriekš bija nedaudz mīkstāka, bet tā ir grūta, visiem grūta. Var just, ka šis ir mājas posms, bet teikšu godīgi - mājās startēt ir grūtāk. Ir spiediens no apkārtējiem, skatās uz tevi, visi gaida rezultātus. Bet, protams, atbalsta arī.»

Uz jautājumu, vai otrais brauciens nav grūtāks par pirmo, Ivo atbild: «Svarīgi ir sadalīt spēkus. Man un arī citiem otrais brauciens bieži vien ir vieglāks, jo daudz spēka tiek iztērēts jau pirmajā braucienā, bet uz kaut kādu īpašo laimi nevar cerēt, katrā braucienā jābrauc ar pilnu atdevi. Pietrūkst vēl stabils solis līdz pirmajam piecpadsmitniekam. Tas, protams, ir reāli, bet daudz jāstrādā, taču uz to arī iešu.

Par krievu uzlecošo zvaigzni Jevgēņiju Bobriševu sportists saka sekojoši: «Prieks, ka jauns konkurents visiem parādījies un motokrosistiem ir jāiespringst tagad. Priekš Baltijas valstu reģiona tas ir liels ieguvums. Kādreiz braucām ar kopā 85 cm3 klasē un jau sen viņu pazīstu. Tagad viņš man iet pa priekšu,» nosmej Šteinbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu