Brīvdienās traumas guvuši daudzi velosipēdisti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajās brīvdienās daudz traumu guvuši velosipēdisti, portālu «Apollo» informēja Nedatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Trijos negadījumos gūtas ļoti smagas un dzīvībai bīstamas traumas. Sestdien Kandavas pusē vieglā automašīna notriekusi 65 gadu vecu vīrieti, kurš braucis ar velosipēdu. Uz izsaukuma vietu palīgā tuvākajai mediķu brigādei steidzās arī reanimācijas brigāde un nogādāja slimnīcā cietušo ar smagām galvas un ķermeņa traumām.

Svētdien uz Veclaicenes šosejas notriekts uz velosipēda braucošs 40 gadus vecs vīrietis, reanimācijas brigāde viņu ar smagu galvas traumu, plēstām brūcēm un ribu lūzumiem nogādājusi slimnīcā.

Savukārt Rēzeknes pusē vakar ceļmalā tika atrasts kāds vīrietis bezsamaņā un viņam blakus velosipēds. Pēc garāmgājēja teiktā ātrās palīdzības brigādes mediķiem, iespējams, vīrieti aizķērusi garām braucoša automašīna. Arī šis cietušais ar smagām traumām nogādāts slimnīcā.
Nedēļas nogalē ātrās palīdzības mediķi tika izsaukti arī uz vairākiem citiem negadījumiem, kuru rezultātā traumas guvuši velosipēdisti – lielākoties cilvēki guvuši roku, kāju lūzumus un galvas traumas, krītot ar velosipēdu, pārkrītot pāri stūrei vai pat pārlidojot pāri ceļmalas grāvjiem.

Diemžēl, kā atzīst brigāžu mediķi, daļa no cietušajiem ar velosipēdu braukuši alkohola reibumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu