Arvien biežāk aizpilda saskaņoto paziņojumu, nevis sauc Ceļu policiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Ceļu satiksmes negadījuma reģistrācija ar saskaņoto paziņojumu Latvijā kļūst arvien populārāka. Šā gada pirmajos sešos mēnešos 64,6% no notikušajām avārijām fiksēti, aizpildot saskaņoto paziņojumu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos apdrošināšanas sabiedrībās reģistrēti 15 160 apdrošināšanas gadījumi, no kuriem 14 272 ir notikuši Latvijā. Rīgā notikušas 8112 avārijas jeb 56,8% no visiem Latvijā fiksētajiem negadījumiem. Savukārt ārvalstīs notikušas 888 avārijas jeb 5,9% no visiem Latvijas apdrošināšanas sabiedrībās reģistrētajiem apdrošināšanas gadījumiem.

64,6% no reģistrētajiem ceļu satiksmes negadījumiem fiksēti ar saskaņoto paziņojumu, negaidot Ceļu policiju, bet autoīpašniekiem pašiem savstarpēji vienojoties un reģistrējot avārijas apstākļus.

Apkopojot datus par ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kas notikuši pēdējos piecos gados, asociācija secinājusi, ka ar katru gadu palielinās saskaņoto paziņojumu izmantošana. 2006.gadā 50,9% no avārijām tika fiksētas ar saskaņoto paziņojumu, 2008.gadā - 55,4%, 2010.gadā - 59,4% un šā gada sešos mēnešos jau 64,6%.

Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētāja vietniece Baiba Gribuste norāda, ka gadījumos, kad divu automašīnu sadursmē cilvēki nav guvuši ievainojumus un vienīgie bojājumi ir automašīnām, saskaņotais paziņojums ir efektīvs problēmas risinājums.

Gribuste gan aicina atcerēties, ka saskaņotā paziņojuma aizpildīšana iespējama tikai gadījumos, kad abi iesaistītie transportlīdzekļu vadītāji var vienoties par negadījuma apstākļiem, ja nav cietuši cilvēki, nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai, kā arī transportlīdzekļiem nav radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt. Jebkurā citā situācijā auto vadītājiem par notikušo avāriju ir jāpaziņo Ceļu policijai.

Pēc Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja rīcībā esošas informācijas uz šā gada 30.jūniju, Latvijā reģistrēti 714 150 transportlīdzekļu īpašnieku spēkā esoši OCTA līgumi, kas veido 108,6% no tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem.

No visiem 2011.gada sešos mēnešos noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem 15,3% ir noslēgti, izmantojot distances saziņas līdzekļus, kas parāda iedzīvotāju uzticēšanos mūsdienu saziņas līdzekļiem.

Arvien lielāku popularitāti Latvijā ieņem ilgtermiņa OCTA līgumu slēgšana, pirmajā vietā ierindojot OCTA iegādi uz 12 mēnešiem, kas iegādāta 255 755 transportlīdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu