Strauji pazeminās temperatūra; no dienvidiem tuvojas negaisi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kurzemi no rietumiem sāk šķērsot aukstā atmosfēras fronte, kas jūras piekrastē izraisa strauju temperatūras pazemināšanos, bet no dienvidiem Kurzemi un Zemgali sasniedz negaisa mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī pirmdienas pēcpusdienā paaugstinājās līdz +29 grādiem, bet dažu stundu laikā rietumu vēja ietekmē gaisa temperatūra šeit noslīdēs līdz +18 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Dažviet Kurzemē un Zemgalē negaisa laikā iespējamas stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, kā arī krusa. Negaisa mākoņi pārvietosies no dienvidiem uz ziemeļiem.

Tuvākajā naktī un otrdienas rītā daudzviet valstī uzlīs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes. Otrdien dienas laikā nokrišņi gaidāmi valsts austrumu pusē.

Pārsvarā pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +15..+19 grādiem, bet valsts dienvidrietumu daļā - līdz +11..+14 grādiem. Nakts un rīta stundās vietām sabiezēs migla. Dienā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā mākoņu dēļ nebūs augstāka par +20..+25 grādiem.

Rīgā gaidāms pārsvarā apmācies laiks, palaikam nedaudz līs, bet iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Iegriezīsies lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra otrdien no rīta pazemināsies līdz +17..+18 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +21..+22 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu