Novērtē liliju skaistumu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šā gada 21. līdz 24. jūlijam Latvijas Dabas muzejā būs aplūkojama izstāde «Liliju laiks», kas norisināsies sadarbībā ar biedrību «Lilium Balticum».

Šogad izstādē būs aplūkojamas ap 150 dažādas liliju šķirnes. Ar ziedu kolekcijām izstādē piedalīsies tādi Latvijā ievērojami liliju audzētāji, kā Andris Krūmiņš, Antra Balode, Dāvis Hercbergs, Aivars Laķis, Guntis Grants, Ivars Zilgalvis, un citi. Audzētājs Andris Krūmiņš piedāvās aplūkot paša selekcionēto trompešliliju kolekciju, kuru parasti, vēlās ziedēšanas dēļ, izstādēs redzēt nevar. Viņa radītās šķirnes ir neikdienišķas, ļoti krāšņas un kvalitatīvas. Selekcionārs par savu darbu vairākkārt ir saņēmis liliju audzētāju biedrības ‘’Lilium Balticum’’ galveno balvu – North American Lily Society dāvāto ceļojošo kausu.

Lilijas ir vieni no vissenākajiem kultūraugiem pasaulē. Tās ornaments senajā Ēģiptē bija attēlots jau pirms 4000 gadiem. Kopš seniem laikiem šos ziedus izmanto gan uzturā un kosmētikā, gan kā ārstniecības augus. Pateicoties samērā vieglajai audzēšanai un pavairošanai, lilijas ir iecienītas un populāras Latvijas un pasaules dārzos. To izmantošanas iespējas apstādījumos ir ļoti plašas – tās var audzēt kā saulainās, tā daļēji noēnotās vietās, atsevišķi vai kompozīcijās ar citiem augiem. Pateicoties dažādu šķirņu atšķirīgajiem ziedēšanas laikiem, tās ar savu krāšņumu priecē visu cauru vasaru.

Izstādes laikā apmeklētāji varēs iegādāties liliju sīpolus un katalogus, kā arī saņemt profesionālus selekcionāru padomus šo ziedu audzēšanā un kolekcijas veidošanā. Piedaloties aptaujā, ikviens apmeklētājs varēs palīdzēt noteikt skaistāko izstādes ziedu.

Izstādes atklāšana 21. jūlijā plkst. 11:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē.
Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Izstādes darba laiki:
P. – slēgts
O. – slēgts
T. – 10.00 – 17.00
C. – 10.00 – 19.00
P., S. – 10.00 – 18.00
Sv. – 10.00 – 17.00



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu