Latviešu sapnim tapis jaunā viļņa mīts un kartītes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu sapnis, kas nereti nodarbojas ar mūsdienu latviešu mītu radīšanu un rādīšanu, nu ir laidis klajā Jaunā viļņa mītu. Jaunā viļņa mīts un kartītes šogad tapušas arī krievu un angļu valodās!

Kartītes rotā tādi Latviešu sapņa tēli, kā «Latvietis uz vilņa», «Latvietis zvaigzne», «Latvieši uz viena viļņa», «Koki uz viena viļņa» utt. Jaunā viļņa kartītes var apskatīt Latviešu sapņa vasaras mītnē pie Majoru kultūras nama Horna dārzā, Jūrmalas pilsētas muzeja suvenīru veikalā un Eko veikalā iepretīm Dzintaru koncertzāles kasēm.

www.latviesusapnis.lv

Jaunā viļņa mīts

Jaunais vilnis
Latvijas teritorijai katru vasaru iet pāri Jaunais vilnis. Tad viļņošanās manāma gan Baltijas jūras piekrastē un Rīgas jūras līcī, gan kāpu zonā un Latvijas gaisā. Protams, šāda vispārēja viļņošanās sāk izmainīt latvieša statisko iedabu. Latvietis, kas vasaras karstumā ieradis sēdēt uz zaļa zara vai slēpties lapu biezoknī, pamazām sāk viļņoties līdzi Latvijas gaisam. Kokos arī vairs nav mierīgi, jo arī tie sāk viļņoties. Un nāk diena, kad latvietis vairs nesēž kokā. Vēl jo vairāk – latvietis pats pārtop par vilni un nereti viļņojas no galvas līdz kājām. Gadās pat tā, ka latvieši nonāk uz viena viļņa un tad viļņošanās ir vēl jo spēcīgāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu