Saimnieki par savu dzīvnieku veselību nerūpējas pietiekami

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Kā liecina «Dzīvnieku veselības centrs» statistika, iedzīvotāji savu mājdzīvnieku veselībai pievērš pārāk mazu uzmanību.

Vesels, uzticams un dzīvespriecīgs dzīvnieks ir katra saimnieka lepnums, tomēr nereti dzīvnieku īpašnieki neaizdomājas par regulāro pārbaužu nepieciešamību, par tām atceroties tikai kritiskos brīžos.

«Regulāras dzīvnieku veselības pārbaudes ir obligātas, jo saimniekam ir jāzina vai mīlulis ir vesels un vai nav kādas problēmas. Saimnieki uzskata, ka dzīvnieks rotaļājas, guļ un ēd, tad viņam viss ir kārtībā, bet bieži nākas kļūdīties, un reizēm pat ir par vēlu,» atzīst klīnikas direktors veterinārārsts Aigars Briņķis.

Suņa, kaķa vai cita mājdzīvnieka profilaktiska izmeklēšana veterinārajā klīnikā ļauj ne tikai saglabāt mājdzīvnieka veselību, bet atsevišķos gadījumos arī izglābt tā dzīvību. Kā zināms, problēmu ir vieglāk risināt tās sākumā, ne tad, kad tā ir samilzusi, turklāt tas ir daudz lētāk.
Tāpat nav arī attaisnojama saimnieku nevērība pret dzīvnieku vakcināciju - kavējot vakcinācijas termiņus dažkārt pat aizmirstot to vispār. Šajā gadījumā dzīvnieku īpašnieki riskē ne tikai ar savu četrkājaino mīluļu, bet arī ar savu ģimenes locekļu veselību, jo ir vairākas infekcijas slimības, kas ir kopīgas gan cilvēkiem, gan mājas mīluļiem.

«Ir jāatceras, ka dzīvnieki ir tie, kuri nevar pasūdzēties saimniekam par to, ka tas cieš sāpes un ir nepieciešama palīdzība, tāpēc gribu atgādināt, ka veterinārārstam jāatrādas ne retāk kā reizi gadā, kas ir būtiski dzīvnieka un mājinieku veselībai. Bieži sastopamas problēmas kā smaganu iekaisums, sirds mazspēja sākuma stadijā, artrīta vieglas formas saimnieks uzreiz nepamana, bet veterinārārsts, veicot ikgadējo apskati, noteikti atklās un ārstēšanu varēs uzsākt laicīgi. Tādēļ esam sākuši piedāvāt saviem klientiem ikgadējās apskates pakalpojumu, kas sevī ietver pilnu klīnisko izmeklēšanu, ausu tīrīšanu, nagu apgriešanu, zobu pārbaudi ar speciālu krāsvielu, ķermeņa kondīcijas noteikšanu, veterinārārsta ieteikumus par dietu, kopšanu un citiem jautājumiem. Katram, kas veic sava dzīvnieka ikgadējo apskati pienākas 50% atlaide Bayer ražoto prettārpu un pretblusu līdzekļu pirkumam mūsu klīnikā. Visiem dzīvnieku īpašniekam vajadzētu izmantot šo iespēju » turpina Aigars Briņķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu