«Rīgai 810» veltītais svētku lielkoncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20. augustā plkst. 20.00 Mežaparka Lielajā estrādē pulcēs 7000 kora dziedātāju, 400 dejotāju un pūtēju orķestru mūziķu no visas Latvijas, aicinot piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā svētku himna Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus, diriģentus un  komponistus.

Lielkoncertā skanēs dziesmas no klasiskā Dziesmu svētku repertuāra, kā arī meistaru komponistu populāri un mūsdienīgi darbi korim. Īpašu svētku programmu piedāvās deviņi diriģenti, iestudējot deviņu komponistu dziesmas korim un veidojot 9 meistaru radošos tandēmus. Valts Pūce un Mārtiņs Klišāns. Jānis Lūsēns un Andris Veismanis. Juris Kulakovs  un Ivars Cinkuss. Arturs Maskats un Mārtiņš Ozoliņš. Uldis Marhilēvičs un Ints Teterovskis. Uģis Prauliņš un Agita Ikauniece. Zigmars Liepiņš un Romāns Vanags. Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava. Imants Kalniņš un Aira Birziņa.

Latviešiem patīk dziedāt, izjust dzīvi skaņu kosmosā un, populārās melodijās ieklausoties, izrunāt dzejnieku vārdus. Jāņa Lūsēna Kaupēn, mans mīļais kļūst par vienu no apmeklētākajām muzikālā teātra izrādēm latviešu teātra vēsturē. Lūsēna dziesmas ar Māras Zālītes vārdiem jau dzīvo ārpus teātra sienām. Rokopera iestudēta 1999. gadā. Liepājas teātrī un viesizrādēs Latvijas Nacionālajā teātrī tā piedzīvo 115 izrādes. To noskatās 85 000 skatītāju.
Komponists Jānis Lūsēns atsaucas Rīgai 810 lielkoncerta mākslinieciskā vadītāja Romāna Vanaga aicinājumam un uzraksta Kaupēna dziesmu cikla partitūru kopkorim, kuru  koncertam koru balsīm iestudēs diriģents Andris Veismanis.



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu