Bin Hamamam piespriesta mūža diskvalifikācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents Muhamends bin Hamams sestdien izpelnījies mūža diskvalifikāciju no visām ar futbolu saistītajām darbībām, pavēstījusi Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Ētikas komisija.

FIFA Ētikas komisija divu dienu garumā aizvadīja bin Hamama apsūdzības lietas noklausīšanās procesu, lai arī pats apsūdzētais izvēlējās uz to neierasties.

62 gadus vecais Kataras pilsonis atzīts par vainīgu centienos nopirkt balsis pirms balsojuma par FIFA prezidenta amatu.

Kā ziņots, jūnijā tika atrasti pierādījumi, ka bin Hamams un Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) prezidents Džeks Vorners nodarbojušies ar korupciju, un par šīm darbībām viņš 29.maijā saņēma pagaidu diskvalifikāciju.

Piecas Karību zonas Futbola apvienības (CFU) dalībvalstis liecināja, ka bin Hamans un Vorners mēģinājuši piekukuļot arī CFU biedrus, kuri saņēmuši brūnas krāsas aploksnes ar 40 000 dolāru (19 440 latiem). Kāds no iesaistītajiem, kas liecinājis par notikušo, pat paguvis aploksnes nofotografēt.

Diviem CFU biedriem - Debijai Mingelai un Džeisonam Silvestram - piemērotas viena gada diskvalifikācijas.

Jau ziņots, ka Vorners pēc visām apsūdzībām atkāpās no FIFA viceprezidenta amata, taču palīdzēja izmeklēšanā.

Bin Hamans kandidēja uz FIFA prezidenta amatu, taču pēc apsūdzībām korupcijā savu kandidatūru atsauca.

Skandaloza kļuva arī Vornera sarakste ar FIFA ģenerālsekretāru Žeromu Valkē. Kad sarakste kļuva pieejama plašākai sabiedrībai, Katara tika apsūdzēta nelegālās metodēs, lai šī valsts iegūtu tiesības rīkot 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Taču Katara un arī FIFA prezidents Zeps Blaters šīs apsūdzības noraidīja.

1. jūnijā Blaters tika pārvēlēts FIFA prezidenta amatā, bet 75 gadus vecais Blaters uz četru gadu termiņu tika pārvēlēts ceturto reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu