Kažoka: partijas baidīsies vēlēšanās izmantot administratīvos resursus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas, bažījoties par iepīšanos skandālos, centīsies uzkrītoši un masveidīgi neizmantot administratīvos resursus priekšvēlēšanu kampaņās, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda «Providus» pētniece Iveta Kažoka.

Politikas pētniece atzina, ka šogad, līdzīgi kā tas bija arī iepriekš, partijas varētu censties izmantot administratīvos resursus priekšvēlēšanu kampaņām, tomēr tas varētu notikt ne uzkrītoši un ne masveidā. Viņa to skaidro ar vēlētāju saasināto reakciju uz citām negodprātīgām rīcībām un partiju bažām par neglītiem skandāliem.

Vaicāta, kas šogad varētu būt partiju finansēšanas avoti, Kažoka to atteicās prognozēt, tomēr piebilda, ka 10.Saeimas un 2009.gada pašvaldību vēlēšanas parādīja - iztērētās naudas daudzums nav izšķirošais faktors balsotāju izvēlei. Dārgās pirmsvēlēšanu kampaņas daļu vēlētāju varētu pat atbiedēt, atzina politoloģe.

«Providus» plāno veikt partiju finanšu monitoringu, mēģinot saprast, kur un cik daudz parādās politiskās reklāmas, tai skaitā arī tādas, ko izvieto valsts un pašvaldību institūcijas un kuru saturs apzināti piemērots partijas kampaņas vajadzībām. Politikas pētniekiem padomā ir arī mediju satura monitorings, cik sabalansēti politiskie spēki tiek atspoguļoti, vai parādās materiāli, par kuriem varētu domāt, vai tā ir žurnālistika vai partijas apmaksāta propaganda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu