Bin Hamams: pasniedzu dāvanas, nevis devu kukuļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Līdzšinējais Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents Muhameds bin Hamams, kurš sestdien saņēma mūža diskvalifikāciju no visām ar futbolu saistītajām darbībām, apgalvo, ka viņa apsūdzības ir kulturāla nesaprašanās.

Kā ziņots, jūnijā tika atrasti pierādījumi, ka bin Hamams un Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) prezidents Džeks Vorners pirms Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta vēlēšanām nodarbojušies ar korupciju, un par šīm darbībām viņš 29. maijā saņēma pagaidu diskvalifikāciju.

Piecas Karību zonas Futbola apvienības (CFU) dalībvalstis liecināja, ka bin Hamans un Vorners mēģinājuši piekukuļot arī CFU biedrus, kuri saņēmuši brūnas krāsas aploksnes ar 40 000 dolāru (19 440 latiem). Kāds no iesaistītajiem, kas liecinājis par notikušo, pat paguvis aploksnes nofotografēt.

Tomēr viņš apgalvo, ka tās ir bijušas dāvanas, nevis kukuļi. «Tā ir pavisam normāla prakse,» teica bin Hamams. «Es atkārtošu vēlreiz - es nevienam nedāvināju naudu. Tas pulkstenis bija dāvana.»

Tāpat atlaistais AFC prezidents skaidroja, ka «viņš nav saistīts ar aploksnēm, kurās bijusi nauda un kuras saņēma CFU pārstāvji». «FIFA mani apvainoja centienos nopirkt balsis, viņš turpināja. «Es varu teikt, ka tā es nerīkojos. Es biju satriekts no FIFA Ētikas komitejas dzirdēt šos apvainojumus, jo arī viņi par tiem nebija pārliecināti,» apgalvoja bin Hamams. «Uzskatu, ka FIFA nebija neviens pierādījums, ka es kādam būtu piedāvājis naudu.»

Tāpat diskvalificētā amatpersona domā, ka tagadējais FIFA prezidents Zeps Blaters viņu ir nodevis. Bin Hamams pagājušajā nedēļā savā blogā publicēja 2008. gadā gadā saņemtu vēstuli no Blatera, kur viņš slavēja bin Hamamu un viņa paveikto darbu.

«Kad kāds ir līderis, tad parasti viņi neatriebjas,» televīzijas kanālam «Sky Sports» stāstīja bin Hamams, apgalvojot, ka Blaters viņam atriebies, jo kandidējis uz FIFA prezidenta amatu. «Šādi parasti rīkojas diktatori, kad viņi domā, ka kāds varētu viņu aizvietot. Tā viņi atbrīvojas no konkurentiem.»

«Es nezinu, vai Blaters sevi uzskata par līderi, bet līderi parasti neatriebjas,» noslēgumā teica bin Hamams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu