Pēc 30 diētas vairs nepalīdz

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Zinātnieki nonākuši pie slēdziena, ka cilvēki, kuriem ir bijis liekais svars reizi mūžā, vairs no tā vaļā netiks, raksta The Telegraph. Protams, diētas var palīdzēt, bet tikai uz neilgu laiku. Lielākais vairums cilvēku, kuri ievēro diētu, pēc diētas pārtraukšanas atkal pieņemas svarā.

Britu Valsts medicīnisko pētījumu centrs paziņojis, ka 25000 tūkstošu vīriešu un sieviešu ēšanas paradumu izpētīšana ļauj secināt, ka cilvēks, kurš pusmūžā sāk pieņemties svarā, svaru nezaudēs. Tendence pieņemties svarā var tikai palielināties.

Mediķi saka, ka cilvēki, kuri aicina ievērot diētas un veselīgu dzīves veidu, velti tērē laiku. Ir jāmāca cilvēkus veselīgam dzīvesveidam, lai NEKAD nepieņemtos svarā.

Pētnieki saka, ka ļoti daudz cilvēku katru gadu ievēro diētu, bet tikai  10 % no viņiem sasniedz rezultātu. Un lielākā daļa no tiem, kuri novājējuši, gada laikā atkal pieņemas svarā.

Pētniece Rebeka Hardija apgalvo, ka vīriešiem ir tendence pakāpeniski pieņemties svarā. Sievietēm vērojami lēcieni - ap 35 gadiem parasti vērojams vislielākais svara kāpums. Ja cilvēkam ir izveidojies liekais svars, visticamāk, no tā vaļā tikt neizdosies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu