Latvijā, iespējams, netiks atsaukta neviena «Honda» automašīna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sākotnējā informācija liecina, ka Latvijā netiks atsaukta neviena «Honda» automašīna, kurai ražotāja kļūdas dēļ būtu konstatētas bojātas dzinēju detaļas, biznesa portālam «Nozare.lv» apliecināja SIA «Nippon Auto» vadītājs Dainis Zālītis.

Pagaidām gan «Nippon Auto» nav saņēmuši nepieciešamo informāciju ar šasiju numuriem no Ceļu satiksmes un drošības direkcijas, lai pilnīgi precīzi noteiktu, vai arī Latvijā tiks atsaukta kāda automašīna.

«Hondu» īpašnieki paši kompānijas mājaslapā varot pārbaudīt, vai konkrēti viņu automašīnai ir fiksēti ražotāja bojājumi. Nepieciešamības gadījumā viņi tiek aicināti sazināties ar dīleri, lai vienotos par risinājumu.

Kā ziņots, Japānas autobūves kompānija «Honda Motor Co.» pirmdien paziņoja, ka visā pasaulē atsauks aptuveni 200 000 vieglo automašīnu, kurās konstatētas bojātas dzinēju detaļas. Negadījumi šī defekta dēļ nav notikuši.

Atsaukums aptvers «Stream», «Civic» un «Crossroad» modeļus, kas ražoti laika periodā no 2008. gada jūlija līdz 2010. gada jūlijam.

Kompānija šajās automašīnās nomainīs dzinēja skrūves, kas var radīt traucējumus dzinēja dzesēšanas sistēmai un beigās izraisīt dzinēja apstāšanos.

Japānā vien «Honda» atsauks vairāk nekā 50 000 automašīnu, bet 100 000 vienību tiks atsaukti Dienvidamerikā un 6800 Eiropā.

Tāpat automašīnas tiks atsauktas Tuvajos Austrumos un Āfrikā, taču ne Ziemeļamerikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu