VID vērtē formātu, kādā Ušakovam varētu nākties atklāt ziedotājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieļauj iespēju, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) var nākties atklāt ziedotājus, kas viņam sniedza finansiālu palīdzību pēc negadījuma Rīgas maratonā, taču VID vēl vērtē, kādā veidā minētā informācija būtu atspoguļojama.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka Ušakova situācijai līdzīgu līdz šim nav bijis un šis ir pirmais precedents, līdz ar to VID vēl jāvērtē, kā šo informāciju vajadzētu atspoguļot deklarācijā.

VID aģentūrai LETA nekonkretizēja lēmuma pieņemšanas termiņu.

Likums par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā paredz, ka valsts amatpersonai ir aizliegts tieši vai ar citu personu starpniecību prasīt, pieņemt ziedojumus vai jebkādā citādā veidā piedalīties to vākšanā arī pašas valsts amatpersonas vai tās radinieku vajadzībām, izņemot gadījumus, kad tas nepieciešams smagas slimības ārstēšanai.

Tāpat amatpersonai aizliegts vēl divus gadus pēc atļautā ziedojuma vai mantiskās palīdzības pieņemšanas attiecībā uz ziedotāju pieņemt jebkādus lēmumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu