Juriste, apvienojot sievišķīgu skaistumu un racionālu prātu!*

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnija Drebeinika (www.sokolovstudio.lv)

Agnija Drebeinika, Biznesa augtskolas Turība absolvente, juriste, skaistumkonkursa MRS Universe 2010 titula MRS Talent ieguvēja un vienkārši ļoti interesanta personība. Agnija ir pierādījums tam, ka cilvēkā iespējams  apvienot sievišķīgu gudrību un skaistumu ar profesiju, kurā nepieciešams racionāls prāts.

Kāpēc izvēlējāties savu profesionālo dzīvi saistīti tieši ar jurisprudenci?

Studijas jurisprudencē izvēlējos, jo tam visam pamatā ir loģika.Biznesa augstskolu Turība par savu izvēlējos tādēļ, ka tajā strādā ļoti labi pasniedzēji, turklāt darba dēļ varēju atļauties studēt tikai neklātienes nodaļā, un Turības mācību grafiks mai apmierināja.

Pirms studiju uzsākšanas jau biju iepazinusies ar Turību, studējot grāmatvedības kursos. Jāsaka, ka arī šīs zināšanas man noder ikdienas darbā. Uzskatu, ka jebkurā profesijā, jurista, grāmatveža vai kādā citā, ir jābūt gan praksei, gan arī teorētiskajām zināšanām, jo teorija ir pamats, bet prakse,- veids, kā zināšanas tiek pielietotas.

Kā ir veidojusies jūsu karjera?

Šobrīd strādāju kā juriste AS DnB  NORD banka,  bet iepriekš  esmu pieredzi ieguvusi arī ar banku sektoru nesaistītos uzņēmumos: taksometru pakalpojumu uzņēmumā SIA «BONA M», ātrās ēdināšanas tīkla uzņēmumā SIA «KEBABS FIX». Manuprāt, jurista profesija ir ļoti interesanta tādēļ, ka, mainot uzņēmumu, kurā strādā, mainās juridiskais lauks, kas jāpārzina. Būt par juristu bankā vai ātrās ēdināšanas uzņēmumā, tas ir ļoti atšķirīgs darbs!

Kāds, jūsuprāt,  ir labs jurists?

Labs jurists ir tas, kurš spēj un var iedziļināties  lietas būtībā. No brīža, kad ir saprasta būtība, labs jurists zinās, kur un kā atrast lietas risināšanai nepieciešamo informāciju. Jurists nevar zināt visu, un viņam tas nav jāzina, jo informācijas plūsma ir milzīga un normatīvie akti nepārtraukti mainās. Ir jābūt vienai konkrētai specializācijai, kuru jurists labi pārvalda.

Jūsu dzīvē savijušās divas nozares: skaistuma industrija un jurisprudence, katra ar savu raksturu. Vai var teikt, ka arī Jūsos veiksmīgi sadzīvo sievišķīgs skaistums un racionāls prāts?

Sievišķīgs skaistums un racionāls prāts manī sadzīvo pēdējos gadus, un tas ir tieši pateicoties Intai Fogelei. Pati skaistumkonkursam nekad nepieteiktos, jo neuzskatīju sevi nedz par skaistu, nedz arī vizuāli piemērotu šādiem pasākumiem. Gadus sešus atpakaļ nejauša tikšanās ar Intu Fogeli man pavēra līdz šim neiepazītu pasauli.

Meitenes parasti nonāk skaistuma industrijā pusaudzes gados, bet man bija jau tuvu trīsdesmit. Varu atzīt, ka sākotnēji kļuvu par juristi un tikai tad par sievieti. Šobrīd racionālais prāts un sievišķīgais skaistums ir līdzsvarā, jo tam pamatā ir dzīves pieredze.

Kādu pieredzi esat guvusi skaistumkonkursos? Vai piekrītat tam, ka šī nozare ir skaista tikai no ārpuses, patiesībā tas ir ļoti smags darbs, konkurence, intrigas?

Tā kā pirmo reizi skaistumkonkursā piedalījos 29 gadu vecumā, tad pieredze kā dalībniecei man ir attiecībā uz precēto sieviešu konkursiem. Konkurss pats par sevi ir smaga fiziska slodze, jo nepārtraukti ir jāapmeklē publiski pasākumi un ir regulārs miega bads, bet tajā pašā laikā ir labi jāizskatās.

Attiecībā uz intrigām, tas ir atkarīgs, ar kādu mērķi cilvēks uz konkursu dodas.

Skaistumkonkursus uztveru kā kaut ko pilnīgi pretēju savai ikdienai. Ja ikdienā esi konkrētās jomas speciālists un Tevi vērtē tikai un vienīgi pēc profesionālajām iemaņām un zināšanām, tad konkursā Tu esi vienkārši sieviete un arī jūties kā tāda. Skaistumkonkursi ir kompensācija ikdienai. Šādi es vienlaicīgi izdzīvoju varākas dzīves un patiešām esmu pateicīga, ka man tas ir ļauts. Es šajos skaistumkonkursos mainījos, ieguvu kaut daļinu no tā pašapziņas daudzuma, kurš lielākajai daļai ir iedots jau piedzimstot.

Intrigas, konkurence vairāk jūtama neprecēto sieviešu konkursos. Ja sieviete uzskata, ka dzīvē viss ir iegūstams tikai un vienīgi ar izskata palīdzību, tad tādas arī būs šo darbību sekas.

Vai Jūs ieteiktu citiem izmantot iespēju un piedalīties skaistumkonkursos?

Protams, tā kā Latvijā šajā industrijā Intai Fogelei ir vairāk nekā 20 gadu pieredze, tad ir ļoti labi pārskatāms, kādi izskatās dalībnieki brīdī, kad viņi atnāk uz konkursa atlasi, un kādi pēc konkursa.

Tāpat pēc pieredzes varu apgalvot, ka visi staptautiskie konkursi, uz kuriem Latvijas pārstāvji tiek sūtīti, ir droši un pārbaudīti daudzu gadu garumā.

Jūs esat lielisks piemērs tam, ka nebūt ne vienmēr ir jāizvēlas būt skaistam vai gudram, iespējams apvienot abas šīs kvalitātes. Kas, Jūsuprāt, dzīvē ir būtiskāks un kāds vispār ir Jūsu viedoklis par šiem stereotipiem?  Vai skaistums var arī traucēt?

Skaistums ir faktors, kurš traucē sievietei karjerā līdz gadiem 30, jo mūsu  valstī ir iestrādāts stereotips, ka izskatīga sieviete nevar būt gudra.  Kopš divdesmit gadu vecuma darīju visu iespējamo, lai pierādītu pretējo un šobrīd ar rezultātu varu justies apmierināta.

Citu valstu kultūras ļoti lepojas gan ar saviem skaistumkonkursiem, gan arī to dalībniecēm, dažādi viņas atbalstot un sponsorējot. Latvijā, diemžēl, situācija ir pilnīgi pretēja.

Skaistums ir subjektīvs jēdziens, jo vienubrīd tas ir, bet nākamajā dienā, no cilvēka neatkarīgu apstākļu dēļ, ir zudis.

Kāda ir Jūsu veiksmes formula?

Attiecībā uz savu dzīvi varu teikt, ka tajā ar veiksmi sakara ir ļoti maz. Studiju laikā vienmēr esmu paralēli strādājusi un mācījusies dažādos kursos. Visas veiksmes pamatā ir tikai un vienīgi ļoti smags darbs.

Attiecībā uz izskatu - tā tomēr ir veiksme un dabas dāvana, un to es esmu apzinājusies tikai šobrīd, lai cik dīvaini tas arī izklausītos.

Veiksme ir tajā, ka, sasniedzot ko vienu, man jau ir skaidrs nākamais dzīves mērķis.

Ko jūs novēlētu tiem, kas šobrīd tikai meklē savu īsto dzīves ceļu?

Izanalizēt savas patiesās vēlmes un iespējas, virzīties uz mērķi, nezaudējot cilvēciskās īpašības un to labo, kas jūsos ir.

* Apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu