Brocēnu novadā plūdu dēļ no ārpasaules nošķirti 350-400 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzintars Irbe/Saldus Zeme

Lietavu izraisīto plūdu dēļ Brocēnu novadā applūduši ceļi, kā rezultātā no ārpasaules varētu būt nošķirti aptuveni 350-400 cilvēki. Pašas mājas novadā nav applūdušas, aģentūru LETA informēja Brocēnu novada domes priekšsēdētājs Arvīds Mēters.

ŠEIT

Blīdenes pagastā pašlaik pa ceļiem nav iespējams piekļūt 14 viensētām, bet Lielcieceres ciemā no ārpasaules atšķirtas 15 viensētas, divas daudzdzīvokļu mājas, septiņas privātmājas. Brocēnos no ārpasaules atšķirtas Zaļā un Gravas iela.

Cieceres ezera krastā notiek bērnu nometne, kurā piedalās aptuveni 30 bērni. Rīt paredzēts nometnes noslēgums, taču vismaz pagaidām ceļš līdz nometnes vietai ir applūdis un pa to nevar pabraukt. Nepieciešamības gadījumā nometnes dalībniekiem pārtika tiks piegādāta ar laivām, pastāstīja Mēters. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes komandiera vietnieks Genādijs Pavlovs, nometnes dalībniekiem pašlaik nekāda apdraudējuma plūdu dēļ nav.

Domes priekšsēdētājs prognozē, ka pēc plūdiem novadā būs jāatjauno ceļi trīs kilometru garumā.

Pavlovs informēja, ka visnopietnākā situācija pašlaik ir tieši Brocēnu novadā applūdušo ceļu dēļ. Saldus pilsētā applūdušas aptuveni 20 mājas zemākās vietās. 12 iedzīvotāji Saldū, Brīvības ielā, pēc glābēju ieteikuma divas mājas atstājuši un apmetušies pie radiem.

Šodien Saldus novada domē sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā piedalījušies dažādi dienesti un Saldus un Brocēnu novada pašvaldību vadība. Ārkārtas situācija nav izsludināta un pašlaik šāds jautājums pat netiek izskatīts, akcentēja Pavlovs.

No plūdu apdraudētākajām vietām tiek atsūknēts ūdens. Pēc Pavlova rīcībā esošās informācijas, kopumā Saldū applūdušas aptuveni 20 ēkas - pārsvarā privātmājas. Iespējams, dienas otrajā pusē tiks lemts par pārējo applūdušo māju, kurām atslēgta elektrības padeve, iedzīvotāju izmitināšanu citās telpās. Tas nenozīmē, ka plūdu dēļ būtu apdraudēta viņu dzīvība, taču izmitināšana citās telpās, iespējams, tiks piedāvāta, lai nodrošinātu viņiem normālus apstākļus, skaidroja Pavlovs.

Applūdušas arī vairākas ielas, tomēr ar automašīnu pa tām varot pabraukt, apgalvoja Pavlovs. Pašlaik Saldū nedaudz turpina līt, taču stipru lietus gāžu neesot. Ūdens līmenis īpaši nepaaugstinās, taču arī nekrītas. Situācija ir stabila, sacīja Pavlovs.

Kā pastāstīja VUGD Kurzemes reģiona brigādes komandieris Andrejs Beļakovs, no Liepājas Saldū nogādāta pārvietojama sūkņu stacija, kas spēj izsūknēt ap 100 litriem ūdens sekundē. Nepieciešamības gadījumā to izmantos ūdens atsūknēšanai. Ja būs nepieciešams, šāda tehnika tiks nosūtīta arī no Ventspils.

Kā ziņots, Saldū pēc pagājušās nakts stiprajām lietusgāzēm applūdušas dažas mājas zemākajās vietās, taču situācija nav tik kritiska, tādēļ nav nepieciešams lemt par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu, aģentūru LETA šorīt informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa. Informācija par to, ka varētu būt applūdušas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, neatbilst patiesībai, akcentēja Rassa.

Lietus apgrūtinājis arī pastnieku darbu Saldū - applūstot ielām un atsevišķām mājām, šodien pasta piegāde var kavēties, informē Latvijas Pasts.

Patlaban noteikti zināms, ka piegāde tiks kavēta Brīvības, Druvas, Ziemeļu, Meža, Ezera ielas rajonos.

Uz Liepājas šosejas Saldus apkārtnē ir izveidojušies vairāki caurteku izskalojumi, liecina «Latvijas Valsts ceļu» (LVC) aktuālā informācija. 81., 79. un 98.kilometrā ieviesti maksimālā ātruma ierobežojumi un brauktuves sašaurinājumi.

Arī uz reģionālā autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus 102.kilometrā izveidojušies izskalojumi un ieviesti ātruma ierobežojumi.

LVC nav informācijas, ka izskalojumu dēļ satiksme uz kāda no ceļiem būtu apstājusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu