Starkovs: cīņa 2014. gada PK kvalifikācijā būs ļoti intriģējoša

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzskata, ka cīņa 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā būs ļoti intriģējoša, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā ziņots, sestdien notikušajā izlozē Latvijas izlase tika ielozēta G grupā kopā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Slovākiju.

Latvija un Grieķija jau tikās 2010. gada Pasaules kausa kvalifikācijā un pašlaik spēlē vienā apakšgrupā arī 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Starkovs sarunā ar LFF preses daļu atzina, ka ielozētā grupa komandu ziņā ir līdzīga un katrs pretinieks var spēlēt ar katru, tādēļ līdzjutējus sagaida ļoti aizraujoša un intriģējoša cīņa par uzvaru apakšgrupā un ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru Brazīlijā.

«Pirmkārt, gribu atzīmēt, ka ielozētajā apakšgrupā ir vairāki jau labi zināmi pretinieki. Iepriekš vairākas reizes esam spēlējuši gan ar Grieķiju, gan Slovākiju, gan ar Lietuvu un Lihtenšteinu. Jauns pretinieks būs Bosnija un Hercegovina, tāpēc spēles ar šo pretinieku būs ļoti intriģējošas,» izteicās Starkovs.

«Kopumā mūsu apakšgrupa komandu ziņā ir līdzīga. Tādā kompānijā katra komanda var gan uzvarēt, gan arī zaudēt savstarpējās cīņās. Noteikti, ka katra valstsvienība, uzzinot izlozes rezultātus, atviegloti uzelpoja, jo šī apakšgrupa noteikti tiek uzskatīta par vienu no vieglākajam starp visām kvalifikācijas grupām. Tomēr futbols ir skaists un interesants ar to, ka tā ir neprognozējama spēle un uzvarētājus mūsu apakšgrupā iepriekš nevar paredzēt,» par izlozes rezultātiem izteicās Starkovs.

Uz jautājumu, vai gaidāmajai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei 6.septembrī Rīgā pret Grieķiju būs īpašs zemteksts pirms jaunā Pasaules kausa izcīņas atlases cikla, Starkovs atbildēja, ka «šāds zemteksts noteikti būs, jo abi pretinieki iepriekš jau vairākas reizes spēlējuši viens pret otru, un zemapziņā jau gatavosies abām nākamajām savstarpējām cīņām jau cīņā par ceļazīmi uz Brazīliju».

«Latvijas izlases uzdevums vienmēr ir nospēlēt cienīgi un tiekties uz maksimālo rezultātu. Šobrīd Latvijas izlase atrodas paaudžu maiņas procesā. Komandā ienāk vairāki jauni un perspektīvi spēlētāji, kurus mēs ceram ieraudzīt par izlases līderiem nākotnē. Ļoti ceru, ka šī jaunā komanda gaidāmajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēs cīnīties par augstiem rezultātiem,» piebilda Starkovs.

Kā ziņots, kopumā 53 Eiropas valstsvienības Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra izlozē tika sadalītas deviņās apakšgrupās (astoņas grupas par sešām komandām, bet viena grupa ar piecām komandām). Kvalifikācijā apakšgrupu turnīrā komandas tiksies katra ar katru savā un pretinieka laukumā. Spēles notiks laika posmā no 2012. gada 7. septembra līdz 2013. gada 15. oktobrim.

2014. gada FIFA Pasaules čempionāta finālturnīrā iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētāji, savukārt astoņas labākās otro vietu ieguvējkomandas tiksies izslēgšanas jeb «play-off» kārtā, lai divu spēļu summā (savā un pretinieka laukumā, 2013. gada 15. un 19. novembrī) noskaidrotu vēl četru finālturnīra ceļazīmju īpašniekus.

Latvijas izlase izlozē bija iekļauta piektajā grozā, kas nozīmēja, ka tā nevarēja tikt ielozēta vienā apakšgrupā ar Armēniju, Somiju, Igauniju, Kipru, Moldovu, Maķedoniju, Azerbaidžānu un Farēru salām.

Kā ziņots, Farēru salu valstsvienībai sākotnēji bija plānots atrasties pēdējā, sestajā grozā, tomēr kāds šīs valsts iedzīvotājs atrada nelielu kļūdu FIFA rangā, kuru rezultātā komanda ieguva iespēju iekļūt piektajā grozā.

Tikmēr spēcīgākajā grozā bija Spānija, Nīderlande, Vācija, Anglija, Portugāle, Itālija, Horvātija, Norvēģija un Grieķija, bet Francijas izlase bija tikai otrajā grozā.

Finālturnīrs Brazīlijā notiks 2014. gadā no 12. jūnija līdz 13. jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu