Ķeguma kravas auto sadursme ar vilcienu: grib piedzīt iespaidīgu summu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Uzņēmums «Stiga RM», kuram piederošais kravas automobilis cieta pēc sadursmes ar vilcienu uz Ķeguma pārbrauktuves, trešdien iesniedza Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā prasību pret AS «Pasažieru vilciens», pieprasot 99 355,19 latu kompensāciju.

Par to portālu «Apollo» informēja uzņēmuma advokāts Aldis Gobzems, norādot, ka sadursme notikusi elektrovilciena mašīnista pieļautās kļūdas dēļ.

«Valsts policijas Rīgas reģiona un Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas birojs ir atzinis, ka SIA «Stiga RM» piederošā kravas transportlīdzekļa vadītājs faktiski nav vainojams ceļa satiksmes negadījuma izraisīšanā, jo bija ievērojis ceļa satiksmes noteikumus un, saskaņā ar tiem, brīdinājis vilciena mašīnistu par salūzušo transportlīdzekli uz pārbrauktuves. Šobrīd ir ierosināts kriminālprocess saistībā ar šo ceļa satiksmes negadījumu. Tādējādi, saskaņā ar šo atzinumu un ierosināto kriminālprocesu, ir tikai godīgi, ka AS «Pasažieru vilciens» atbild par savu kļūdu un atlīdzina cietušajam uzņēmumam nodarītos zaudējumus, kas radušies ceļu satiksmes negadījuma rezultātā,» norāda Gobzems.

Turklāt cietušās puses rīcībā ir informācija, kas tiek pārbaudīta, ka, iespējams, šī vilciena mašīnistam šis nav vienīgais ceļu satiksmes negadījums, bet gan ceturtais, kurā viņš ir iesaistīts.

Uzņēmuma valdes loceklis Andris Ramoliņš pauž pārliecību, ka elektrovilciena rīcībā bija pietiekami daudz laika, lai novērstu sadursmi.

Smagās automašīnas vadītājs, konstatējot auto mehānisma bojājumus, rīkojās atbilstoši apstākļiem, ieslēdzot visus gaismas signālus un atstarojošā tērpā dodoties pretim vilcienam ar brīdinājuma signāliem, cenšoties apstādināt tuvojošos vilcienu - skaidro Gobzems.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu