SC pirmais iesniedzis 11.Saeimas deputātu kandidātu sarakstus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Apvienība «Saskaņas centrs» (SC) trešdien iesniegusi 11.Saeimas deputātu kandidātu sarakstus, kļūstot par pirmo politisko spēku, kas Centrālajā vēlēšanu komisijā reģistrējies dalībai ārkārtas vēlēšanās.

SC sarakstos kopumā ir 115 kandidātu, portālu «Apollo» informēja apvienībā.

Sarakstos iekļauti visi 10.Saeimas deputāti, izņemot Valēriju Kravcovu, kurš ir pieņēmis lēmumu ārkārtas vēlēšanās nepiedalīties.

«SC sarakstos visos vēlēšanu apgabalos ir gan pieredzējuši, gan jauni cilvēki, kuri ir gatavi atbildīgi un pašaizliedzīgi pildīt vēlētājiem dotos solījumus. Visi kandidāti labi zina, ko no viņiem gaida vēlētāji, un mēs viņus nepievilsim,» norāda Saeimas SC frakcijas priekšsēdētājs un premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs būs pirmais SC sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā. Pirmajā pieciniekā  galvaspilsētā būs Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs un Egīls Rutkovskis.

Latgales vēlēšanu apgabalā saraksta priekšgalā būs Saeimas deputāts Jānis Tutins, bet viņam seko deputāti Raimonds Rubiks, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Vladimirs Nikonovs.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais numurs būs Saeimas deputātam Sergejam Dolgopolovam, bet pirmajā pieciniekā iekļauti arī Saeimas deputāti Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Aleksandrs Sakovskis, Viktors Jakovļevs.

Saraksta līderis  Kurzemes vēlēšanu apgabalā būs SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins. Ar otro numuru – jauns kandidāts: jurists, zvērināts advokāts Andrejs Elksniņš. Pirmajā pieciniekā Kurzemē būs Raiņa un Aspazijas fonda priekšsēdētājs Jānis Matulis, uzņēmējs Indulis Jankovskis un Liepājas  pilsētas domes deputāts Sergejs Dikterjovs.

Zemgales vēlēšanu apgabalā pirmajā vietā būs bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas loceklis Ivars Zariņš, kurš šā gada sākumā pildīja regulatora priekšsēdētāja pienākumus. Otrais un trešais numurs – Saeimas deputātiem Vitālijam Orlovam un Valentīnam Grigorjevam. Pieciniekā arī bijušais Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieks Mihails Simonovs un viens no jaunākajiem kandidātiem, Jēkabpils pilsētas domes deputāts Vladimirs Reskājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu