Policija ieteiks apbalvot jaunieti, kurš noķēra no otrā stāva krītošu meitenīti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policija (VP) ieteiks Iekšlietu ministrijai (IeM) apbalvot jaunieti, kurš 30.jūlijā Aucē, ejot garām kādai mājai, noķēra no tās otrā stāva krītošu meitenīti.

Kā aģentūru LETA informēja IeM preses pārstāvis Māris Zariņš, šajā gadījumā, lai ministrija varētu lemt par apbalvojumu, ir nepieciešams VP priekšnieka ieteikums. Piemēram, IeM apbalvojuma zīmei «Par pašaizliedzību», ko piešķir par pašaizliedzīgu rīcību, glābjot dzīvību vai īpašumu, personu ir tiesīgi ieteikt tikai IeM un ministrijas padotības iestāžu vadītāji. Pirms lēmuma pieņemšanas ieteikumus izskata IeM komisija.

Saskaņā ar IeM rīcībā esošo informāciju, VP par minēto gadījumu Aucē ir paredzējusi nosūtīt ministrijai ieteikumu personas apbalvošanai, pastāstīja Zariņš. Pēc ieteikuma saņemšanas ministrija lems par apbalvojuma piešķiršanu.

Arī VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban tiek kārtotas formalitātes, lai ieteiktu apbalvot minēto jaunieti par viņa pašaizliedzīgo rīcību.

Kā ziņots, Aucē sestdien, 30.jūlijā, ap plkst.4.30 kāds garāmejošs 1993.gadā dzimis jaunietis pamanīja, ka no mājas otrā stāva izkrīt 2006.gada novembrī dzimusi meitenīte. Jaunietis šo bērnu kritiena laikā veikli noķēra.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, māte bija meitenīti atstājusi bez uzraudzības. Par notikušo ziņots bāriņtiesai, policija turpina noskaidrot notikušā apstākļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu