Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Seno Amatu diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Seno Amatu diena Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā 7.augustā no plkst.11.00 – 17.00.

Muzeji ir tās vietas, kas rūpējas, lai lietas un parādības būtu gan vecas, gansenas, un vienlaicīgi nebūtu aizmirstas. Tāpēc Piejūras brīvdabas muzejā irtradīcija pulcēt pēdējā Pilsētas svētku dienā tos, kuriem gudrība mīt ne tikaigalvā, bet arī rokās. Amatu pratēji Ventspilī ierodas no malu malām.

Īpaši izcelti tiek Kurzemes cepļa kurinātāji, kas nu jau vienpadsmito gadu darbinās pēc senām tradīcijām darināto podnieku cepli, lai dienas vidū no tā kā raušus celtu laukā viegli knikstošus podus. Šogad Baibai un Eināram Dumpjiem pievienojies podnieks Ivars Grasis, kuram uzticēts galvenā kūrēja amats, tieši Ivara radītie trauki būs galvenie šajā ceplī.

Kopā ar muzeja vēsturniekiem varēs pārliecināties par lieliskajām dzijas nokrāsām, kuras var iegūt ar mūsu vecvecvecmāmiņu izmantotajiem dabas materiāliem un novērtēt, cik silts izskatās tāds ozolu mizās pervēts vilnas zeķu pāris. Būs seno zvejas rīku brīvdabas izstāde, kur varēs pārliecināties par to, ka tajos laikos arī doršas bija lielākām galvām...

«mazbanitis.ventspils.lv

  • Ieeja muzejā: Ls 1,00 Ls 0,40; Mazbānītis: Ls 1,50; Ls 0,75 .
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu