Pret komunālo pakalpojumu parādniekiem sāk cīņu ar radikāliem paņēmieniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Atslēgta kanalizācija, aukstais ūdens un apkure – pie tik radikāliem soļiem ķērušies komunālo pakalpojumu uzņēmumi, kuri vairs nespēj izturēt un uzturēt parādnieku lavīnu, pirmdien raksta avīze «Neatkarīgā».

Laikraksts norāda, ka parādnieku situācija jārisina valdības līmenī pēc būtības, nevis banku interesēs. Pretējā gadījumā jau nākamajā apkures sezonā cietīs ne vien nemaksātāji, bet arī maksātāji.

Piemēram, jūnijā Ķekavas novada Baložos SIA «Baložu komunālā saimniecība» uzsākusi atslēgt kanalizāciju dzīvokļos, kuros ir parāds par komunālajiem pakalpojumiem. Pārējiem daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašniekiem tas neērtības neradīs, jo pakalpojumu var pārtraukt tikai konkrētam dzīvoklim.

Uzņēmums «Jelgavas ūdens» par 3000 latu lielu parādu Jelgavā, Māras ielā 1, atslēdza auksto ūdeni visai ēkai. Šajā mājā viena dzīvokļa parāds sasniedzis 2000 latu. Šis ir piemērs situācijai, kādā var nonākt arī citi Latvijas iedzīvotāji, ja pat tikai viens iedzīvotājs nemaksā un parādā paliek iespaidīgu summu.

Savukārt Maltā bez karstā ūdens bija atstātas visas mājas, jo iedzīvotāju kopējais parāds sasniedza 50 000 latu.

Apsaimniekotāji ne pirmo gadu brīdina, ka apkures sezonu uzsāks vēlāk, bet pārtrauks agrāk. Tā rīkojas, piemēram, Cēsīs.

Ar nepiekāpīgu nostāju izceļas uzņēmums «Liepājas enerģija», kas nemaksātājiem atslēdz apkuri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu