Notiks «Bērnu rallija KURZEME 2011» sacensības Ventspils Piedzīvojumu parkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 14. augustā, jau astoto gadu «Mārketinga Projektu aģentūra Fortius» un «Ceļu satiksmes drošības direkcija» rīko «Bērnu ralliju KURZEME 2011», lai ieinteresētu bērnus un jauniešus drošai braukšanai uz ielas.

«Bērnu rallija KURZEME 2011» Ventspils atlases kārtas starts tiks dots 14. augustā plkst. 13:00 Ventspils Piedzīvojumu parkā. Atlases kārtas uzvarētāju paziņošana un apbalvošana notiks tūlīt pēc sacensībām.

Pieteikšanās sacensībām notiek sacensību norises vietā, pusstundu pirms pirmā dalībnieka starta, t.i., plkst. 12:30. Maksimālais dalībnieku skaits atlases kārtā tiek ierobežots līdz 100 dalībniekiem. Dalība sacensībās ir bez maksas.

Uz sacensībām «Bērnu rallija KURZEME 2011» Kurzemes pilsētās – Liepājā, Saldū, Kuldīgā, Ventspilī un Talsos - aicināti bērni un jaunieši vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Dalībnieki varēs pārbaudīt savas spējas , un sacensties ar saviem vienaudžiem, atbildot uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī ,veicot velosipēdu un radiovadāmo modeļu veiklības trasi. Inventāru nodrošinās pasākuma organizators, bet, ja savs ritenis ir mīļāks, tad droši var startēt arī ar to, ja vien tas ir pareizi aprīkots. Drīkst iemantot arī savu ķiveri.

Sacensības notiek trīs vecumu grupās – 6 līdz 7 gadi (A), 8 – 10 gadi (B) un 11 – 14 gadi (C).Trīs veiksmīgākie no katras vecuma grupas dalībniekiem no katras atlases kārtas tiks aicināti uz superfinālu, kas 28. augustā notiks Liepājā.

Pasākumā piedalīsies «Sarkanā krusta» komitejas jaunieši, kas rādīs paraugdemonstrējumus, un bērniem saprotamā veidā mācīs sniegt pirmo palīdzību.

Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposms jāveic pēc iespējas ātrāk, «Bērnu rallijā» svarīgākais ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiks pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensības dalībnieks saņems. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk lielā ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājus ieaudzināt citus ceļu kultūras principus. Uzvarētājs būs tas, kuram visvairāk punktu.
 
«Bērnu rallija KURZEME 2011» organizatori ir «Mārketinga Projektu aģentūra Fortius», sadarbībā ar «Ceļu Satiksmes un Drošības Direkciju». Sacensības apdrošina «Ergo». Organizatori sola, ka pie balvām tiks ikviens dalībnieks, kā arī gaidāmi dažādi pārsteigumi.
 
Superfināls – Liepājā, 2011.gada 28. augustā, plkst. 12.00 K. Zāles laukumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu