Nepieciešams:
Marinēti ķiploki ar bieti
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ķiploki
galda biete
dilles
melnie pipari
Marinādei:
uz 1 l ūdens:
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
100 ml 9% etiķa
Pagatavošana:
Marinēšanai izvēlieties nelielas burciņas. Ķiploka daiviņas notīra. Burciņā liek bietes ripiņu, dilles, melno piparu graudus. Marinādi uzvāra, karstu pārlej ķiplokiem, aizvāko, sasedz ar vairākkārt pārlocītu frotē dvieli. Pēc 12 stundām liek pagrabā.