Atklāj Jauniešu mēneša mājaslapu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15. augustā tika atklāta mājaslapa [s:39054]», kurā būs pieejama informāciju par tradicionālo Jauniešu mēnesi. Jau par tradīciju kļuvušais Jauniešu mēnesis Rīgā, šogad jau sesto reizi septembrī aicinās jauniešus uz dažādām aktivitātēm un pasākumiem, kas orientēti gan uz saturīgu brīvā laika pavadīšana un izklaidi, gan arī uz jauniešu aktīvu līdzdalību. Jauniešu mēneša ietvaros tiks organizēti deviņi dažādi pasākumi, kas norisināsies no 1.-29.septembrim.

Jauniešu mēnesi 1.septembrī atklās pasākums «Zem viena jumta», kas arī šogad norisināsies Vērmanes dārzā. Tajā ikvienu sagaida pārsteigumi aktivitāšu ieliņās un aizraujošā koncertprogramma sākot no 15.00 līdz 22.00. Dienas garumā uzstāsies dažādi mūziķi, bet vakarā galvenās grupas būs Astro'n'out, Ivo Fomins, Z-Scars un Aisha.

3.septembrī notiks pasākums «Nāc un piedalies», kas vienkopus apvienos Rīgas interešu izglītības iestādes, sporta skolas, kultūras centrus, kas informēs bērnus, jauniešus un citus interesentus par iespējām iesaistīties kādos interešu pulciņos, lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, iegūstot jaunas zināšanas, prasmes un draugus.

Savukārt, jau 8.septembrī I/C Olimpia notiks «Extreme party», kas kļūs par grandiozāko mācību gada atklāšanas svētku «Studentu Paradīze 2011» iesildošo pasākumu. Par ekstrēmu un azartisku atmosfēru pasākumā parūpēsies Baltijā labākie Ski and Snowboard rail jam braucēji un Moto Speedtrial braucēji. Fotogrāfu zibšņi, karsējmeiteņu priekšnesumi, tradicionālās transportlīdzekļu stumšanas sacensības, neizsīkstošs azarts un pozitīvas emocijas visa vakara garumā.

Netradicionālas orientēšanās sacensības «Žurku skrējiens 2011» norisināsies 10.septembrī. To laikā ikvienam būs iespēja ieraudzīt un iepazīt Rīgu no cita skatu punkta. 25 komandas un 25 Rīgas pilsētas centra nozīmīgi objekti. Cik no tiem izdosies atrast divu stundu laikā? Kā komandas startēs, ja zināms ir tikai pirmais kontrolpunkts?

Otrs pasākums, kas paredzēts 10.septembrī ir «Brīvprātības platforma». Tajā tiks piedāvāta Rīgā vēl nebijusi iespēja iesaistīties jauniešu brīvprātīgo platformā! Radošas aktivitātes kopā ar desmit aktīvām jaunatnes organizācijām, brīvprātīgais darbs kopā ar populāriem mūziķiem Andri Kiviču, Gain fast, Z-Scars, O kartes akadēmiju u.c., kā arī Aizraujoša radošā programma uz Summer Stage .

Ikviens foto entuziasts un interesents 17.septembrī var kļūt par «Jauniešu FOTOkross 2011» dalībnieku. Tā laikā būs iespējams redzēt ko vairāk par tūristu iecienītajām kultūrvēstures ēkām, ieraudzīt neredzēto tepat Rīgas ielās un pagalmos, kā arī doties geocaching meklējumos.
22.septembrī notiks «Rīgas skolēnu pašpārvalžu tikšanās». Tajā aicināti piedalīties skolēni, kuriem interesē savas skolas dzīve un ir vēlme kaut ko mainīt. Jautājumi, atbildes, diskusijas, jaunumi - par visu to tiks runāts Rātsnama sēžu zālē.

Jauniešu mēneša ietvaros norisināsies arī forums «Jaunieši un Rīga: dialogs sadarbībai», kura ietvaros jaunatnes organizāciju, citu NVO un studentu pašpārvalžu aktīvisti diskutēs par iespējām attīstīt organizāciju savstarpējo sadarbību, izstrādās priekšlikumus par iespējamām ES struktūrfondu prioritātēm Latvijā 2014.-2020.gadam.

Jauniešu mēnesis tiks noslēgts ar sakopšanas talku «Plastmasas karma». Tajā ir gaidīts ikviens, kam rūp tīra un ekoloģiska vide, lai talkotu kopā ar Pēdas LV un Electrolux Latvia.

«Jauniešu mēnesis 2011» atbalsta Rīgas dome un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu