Vaņins palīdz «Sion» nosargāt neizšķirtu Glāzgovā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēļu kārtas pirmajā spēlē ceturtdien izbraukumā Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda «FC Sion» cīnījās neizšķirti 0:0 ar pazīstamo Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic».

Vaņins «FC Sion» komandas vārtus sargāja visu spēli, tiekot galā ar visiem četriem vārtu rāmī lidojošajiem sitieniem. Pārsvars mačā piederēja laukuma saimniekiem, kas pa Vaņina vārtiem raidīja arī 11 neprecīzus sitienus, kamēr «FC Sion» pretinieku vārtsargu patraucēja tikai vienu reizi.

Abas komandas UEFA Eiropas līgas turnīrā iesaistījušās tieši no play-off kārtas. «FC Sion» pagājušo sezonu noslēdza Šveices čempionāta ceturtajā vietā, kā arī triumfēja Šveices kausa izcīņā, bet «Celtic» komanda aizvadītās sezonas Skotijas premjerlīgas čempionātā ieņēma otro vietu.

Tikmēr zaudējumu ar 1:3 (1:2) izbraukumā pret Austrijas klubu Vīnes «Austria» piedzīvoja vārtsarga Edgara Portnoja pārstāvētā Rumānijas komanda «Gaz Metan Medias», kamēr Naura Bulvīša pārstāvētā Slovākijas komanda Trnavas «Spartak» izbraukumā ar 0:2 (0:2) piekāpās Krievijas klubam Maskavas «Lokomotiv».

No abiem Latvijas futbolistiem UEFA Eiropas līgas turnīram gan ir pieteikts tikai Portnojs, kurš nebija iekļauts ceturtdienas mača pieteikumā.

Tikmēr Lietuvas klubs Panevēžas «Ekranas», kas šobrīd kā vienīgais no Baltijas valstu komandām turpina dalību Eirokausos, savā laukumā negaidīti ar 1:0 (0:0) uzvarēja Izraēlas komandu Telavivas «Hapoel».

Atbildes spēles risināsies pēc nedēļas. Tās komandas, kas uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīrā, bet zaudētājiem Eirokausu sezona būs noslēgusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu