Animācijas filmu «Lote un Mēnessakmens noslēpums» rādīs visā Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Visās lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī vairākās mazpilsētās un pagastu centros šoruden varēs noskatīties jauno Latvijas un Igaunijas kopražojuma animācijas filmu «Lote un Mēnessakmens noslēpums».

Filmu 26.augustā vienlaicīgi sāks rādīt lielākajos Rīgas kinoteātros, kā arī Daugavpilī, Ventspilī, Liepājā, Siguldā, Talsos un Madonā, bet septembrī to rādīs arī citās Latvijas pilsētās un pagastu centros.

«Prieks, ka pēc gandrīz triju gadu darba klāt ir pirmizrāde. Ja salīdzinām ar iepriekšējo filmu par Loti, šī ir kvalitatīvāka un profesionālāka, bet vērtības - labsirdība un dzīvesprieks - ir tās pašas. Arī šai filmai dziesmas ir sacerējis un iedziedājis Renārs Kaupers, kurš filmā iejuties pingvīna ādā. Mēs ļoti vēlamies, lai filmu redzētu ne tikai Rīgā, bet visos Latvijas novados,» - tā pirms pirmizrādes saka filmas producents Vilnis Kalnaellis.

Īpašs prieks ir arī par iemīļotajiem latviešu aktieriem, kas filmā iejutušies dažādos tēlos, kā arī par Annu Januškeviču, kas ierunājusi Lotes lomu. Lotes tēvoča Klausa lomā tāpat kā pirmajā filmā iejuties Juris Strenga, Mušu Jāku ierunājis Jānis Jarāns, bet Lotes vecākus - Oskaru un Annu - ierunājuši Gundars Āboliņš un Anita Sproģe. Filmiņā ir daudz jaunu mīļu un aizkustinošu tēlu, kuru balsis ierunājuši tādi aktieri kā Imants Pakalnietis, Jānis Kirmuška, Maija Apine, Edgars Lipors, Ainārs Ančevskis, Imants Pakalnietis, Gunārs Placēns, Olga Dreģe, Pēteris Liepiņš, Pēteris Šogolovs, Armands Berģis un citi.

Filmā nav ļauno un labo tēlu - tā ir absolūti pozitīva. Lai izjustu dzīvesprieka devu aicinām visus uz kinoteātriem jau sākot no 26.augusta. Čaklākie un izdomas bagātākie vēl var pagūt piedalīties konkursā, nosūtot uz Filmu studiju RIJA savu Loti - zīmētu, veidotu vai kādā citā tehnikā. Visoriģinālāko darbu autori iegūs savā īpašumā 2 brīvbiļetes uz filmas pirmizrādi. 

Filmas tapšanu atbalstījis Nacionālais Kino centrs un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

LOTE UN MĒNESSAKMENS NOSLĒPUMS

Satura īss izklāsts:

Kādu nakti, meklējot vecā ceļotāja Klausa koferi, Izgudrotāju ciemā ielaužas divi svešinieki. Suņu meitene Lote pārsteidz svešiniekus, kuri nobijušies nomet zemē dzelteno akmeni, ko paņēmuši no kofera, un aizmūk. Klauss atradis šo akmeni savā pēdējā ceļojumā kalnos. Patiesībā bija trīs akmeņi; pārējie divi palikuši pie Klausa draugiem suņiem Freda un Villes. Lote atklāj, ka tie nav vienkārši akmeņi, bet gan ar sarežģītu mehānismu vidū. Klauss un Lote nolemj doties pie Freda un Villes, lai paņemtu pārējos akmeņus un atrisinātu šo noslēpumu. Abi svešinieki seko viņiem. Drīz akmeņu meklēšanā iesaistās vēl kāds - kaķis Pauls. Drīz vien Lote saprot, ka tas ir kas vairāk par vienkāršu piedzīvojumu. Filmas beigās Lote un Klauss dodas uz seno templi augstu kalnos, palīdzot mēness trušiem priecīgiem atgriezties mājās - uz Mēness.

Režisori: Janno Poldma, Heiki Ernits (Igaunija)
Žanrs: 2D, 3D
Garums: 75'
Producenti: Filmu studija RIJA, Eesti Joonisfilm (Igaunija)
Gads: 2011

AKTIERI:

Lote Anna Januškeviča
Klauss Juris Strenga
Mušu Jāks Jānis Jarāns
Mēness zaķis Tiks Edgars Lipors
Mēness zaķis Rīvs Ainārs Ančevskis
Suns Freds Imants Pakalnietis
Kaķis Pauls Jānis Kirmuška
Sivēns Voldemārs Gunārs Placēns
Govs Benita Olga Dreģe
Lotes tētis Oskars Gundars Āboliņš
Lotes mamma Anna Anita Sproģe
Zirneklis Ernests Pēteris Liepiņš
Suns Vilis Gundars Āboliņš
Matilde Maija Apine
Papagailis Pēteris Liepiņš
Ronis Leo Pēteris Liepiņš
Sniegacilvēks Hanness Pēteris Šogolovs
Žirafe Sapnī Olga Dreģe
Bacilis Uno Armands Berģis
Mēness zaķis  Gundars Āboliņš

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu