Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz kino festivāla «Baltijas pērle» filmām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kinofestivāla «Baltijas pērle» rīkotāji informē, ka šodien, 22.augustā, Festivāla centrā Rīgas Kongresu namā sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz rudens kinosvētku seansiem.

Atgādinām, ka festivāla atklāšana notiks 15.septembrī kinoteātrī «Splendid Palace» (k/t «Rīga») ar 2011. gada Kannu kinofestivāla galveno sensāciju - režisora M.Hazanavičusa suģestējošo filmu «Mākslinieks», kura skatītāju zālē izpelnījās jau labu laiku piemirsti skaļas un ilgas ovācijas.
Sekojot tradīcijai, programmā iekļauti 2010. un 2011. gada spilgtākie kinosniegumi, kuri saviļņojuši publiku Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos, kā arī retrospektīvu parāde. Tiks dāvāta iespēja baudīt dižākos kinomākslas darbus, par sava laikmeta simboliem kļuvušo aktieru un aktrišu spēli, noskatīties uz lielā ekrāna pasaules kino Zelta fonda pilnās, atjaunotās versijas. Tas viss programmās: «Holivudas leģendas - laikmeta kinosimboli», «Šedevru atgriešanās» un «Kino un klasika», «Kino un mode».

Ar filmām pārstāvēto režisoru vārdi, domājams, liks nešaubīgi ietrīsēties kinomānu sirdīm: Larss fon Trīrs, Pedro Almodovars, Aki Kaurismeki, Kims Kiduks, Vudijs Allens, Lukīno Viskonti, Orsons Velss, Terenss Maliks, Roberts Oltmens, Stīvens Frajs, Bēla Tarrs, Bruno Dimons, Toms Tikvers, Andrejs Zvjagincevs un daudzi citi.

«Baltijas pērles» naktsdzīvē sagaidāmi divi kinomaratoni, pirmā 3D erotiskās filma «Sekss un dzen 3D: Ekstremālā ekstāze» un programma «Spītējot visiem aizliegumiem». F.Fellīni cienītājiem savā apmeklējamo seansu sarakstā noteikti jāiekļauj visglamūrīgākais festivāla kinodarbs, kas izraisījis ķīviņus un asas vārdu apmaiņas kritiķu un izcilā itāļu režisora pielūdzēju vidē jau tādēļ vien, ka tajā iekļauts nekautrs Penelopes Krusas striptīzs. Tas ir «Deviņi», ko režisors Robs Māršals («Čikāga», «Geišas memuāri», Karību jūras pirāti») uzņēmis pēc kulta filmas «8 ½». Tie, kuri pirmo vai jau nezkuro reizi nolems noskatīties Roberta Oltmena «Augsto modi», sev par pārsteigumu ieraudzīs tajā Francijas pirmo lēdiju Karlu Bruni un uzzinās, ka mode ne tikai apģērbj, bet arī izģērbj. Jāatzīst, ka arī citas Holivudas zvaigznes šoruden parādīsies sev neraksturīgā gaismā ar nedaudz kriminālu nokrāsu: Grēta Garbo slavenās spiedzes Matas Hari lomā, Marlēna Dītriha - spāņu kurtizānes tēlā, Elizabete Teilore - kā Ēģiptes valdniece Kleopatra (bez komentāriem), Rita Heivorte - pavedinātāja no kāda naktskluba. Pat Odrija Hepberna mēģinās aplaupīt Nacionālo mākslas galeriju.

Īsteni sinefīli ar nepacietību gaidīs un pratīs novērtēt divus apburošus šedevrus, kuri mūsu valstī uz lielā ekrāna būs ieraugāmi pirmo reizi: leģendārā Orsona Velsa filmu «Lieliskie Embersoni» un Terensa Malika izcilāko veikumu «Debesu dienas», kas pamatoti tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem pienesumiem pasaules kino vēsturē.

Ja ir laiks un vēlēšanās redzēt daudz, daudz filmu, tad nepārprotami vērts izpētīt abonementu variantus, jo tie ietver visu retrospektīvu filmas.

Festivāla pirmās nedēļas (no 15.septembra līdz 21.septembrim) seansu plāns jau pieejams vietnē «balticpearl.lv».

Ar pilnu seansu plānu varēs iepazīties septembra sākumā, bet ne vēlāk kā nedēļu pirms festivāla atklāšanas. Tas saistīts ar mainīgo grafiku filmu ceļošanā uz festivāliem un filmu kopiju iespējamo piegādes termiņu precizēšanu. Lūdzam jūs attiekties pret minētajām neērtībām ar pacietību un sapratni. Festivāla organizētāji apliecina, ka dara visu iespējamo, lai šo procesu paātrinātu.

Biļešu iepriekšpārdošana SIA «Biļešu serviss» kasēs sāksies jau 23.augustā.

Skatītāji tiek aicināti ielāgot, ka vairākas filmas tiks demonstrētas tikai 1 vai 2 reizes un biļetes uz šiem seansiem var iegādāties vienīgi Festivāla centrā Rīgas Kongresu namā. Kases darba laiks: no plkst.11.00 līdz plkst. 19.00. Brīvdiena - svētdiena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu