Zīle atkāpies no Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētāja amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līderiem Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle ir atkāpies no Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētāja amata, informē laikraksts «Diena».

«Diena» raksta, ka no Zīles sacītā varējis nojaust, ka viņa lēmums nav saistīts tikai ar pragmatiskiem apsvērumiem, ka apvienība būtu jāvada kandidātu sarakstu līderiem, kas ir Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš. Zīle, kurš vēlēšanās nestartē, ir sarūgtināts arī par to, ka attiecības apvienībā nav izveidojušās pietiekami koleģiālas.

VL-TB/LNNK Zemgales apgabala saraksta līderis Imants Parādnieks laikrakstam atzinis, ka iepriekšējās vēlēšanās TB/LNNK ir finansējusi lauvas tiesu, jo tad vēl bijusi cerība saglabāt ietekmi, tagad šī interese partneriem esot zudusi. Runa neesot par tiem tēvzemiešiem, ar kuriem kopā VL pārstāvji tagad strādājot, bet par tiem, kuri «ir atbiruši». Parādnieks prognozē, ka kampaņas finansējums būs pieticīgs, tāpēc arī katram kandidātam esot jāatvēl tai vismaz 200 latu.

Parādnieks apgalvo, ka kampaņa būšot korekta un vairs neatkārtošoties tas, kas bija pirms iepriekšējām vēlēšanām.

Taču Zīle nelolojot cerības, ka attiecības būs tik koleģiālas. TB/LNNK patiešām bija galvenā iepriekšējās vēlēšanas kampaņas finansētāja, savukārt vairākos apgabalos, īpaši Zemgalē, bija novērots, ka tiek veikta iekšējā aģitēšana pret TB/LNNK kandidātiem, aicinot atbalstīt «Visu Latvijai!» pārstāvjus, kas atspoguļojās arī vēlēšanu rezultātā.

Arī kopīgais finansējums tika ieguldīts individuālajās kampaņās. «Ja tagad notiek tāpat, tas nozīmē, ka tā spēle nav godīga,» sacīja Zīle. Vairāki pieredzējušie TB/LNNK cilvēki vairs nekandidē vēlēšanās, jo neticot, ka šādā situācijā viņiem ir izredzes tikt ievēlētiem. VL arī nav centusies viņus pārliecināt startēt.

Zīle nolēmis vairāk nodoties darbam Eiropas Parlamentā un novēl, lai VL-TB/LNNK būtu kvalitatīvs frakcijas sastāvs nākamajā Saeimā «ar vēlmi un iespējām strādāt nākamajā valdībā».

Dzintars cer, ka Zīles atkāpšanās neiespaidos attiecības apvienībā. Zīle piedāvājis, - ja Bērziņš ir premjera kandidāts, tad viņam arī jāatvēl lielāka loma apvienības vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu