Turcijas čempioni «Fenerbahce» diskvalificēti no UEFA Čempionu līgas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turcijā virmojošā futbola spēļu sarunāšanas skandāla dēļ trešdien no dalības gaidāmajā UEFA Čempionu līgas turnīrā diskvalificēta valsts čempionvienība Stambulas «Fenerbahce». Šādu lēmumu pieņēma Turcijas Futbola federācija (TFF).

Tiek ziņots, ka lēmums pieņemts pēc Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) ieteikuma diskvalificēt klubu vai likt tam pašam atteikties no dalības turnīrā. Pretējā gadījumā UEFA solīja uzsākt neatkarīgu izmeklēšanas procesu.

«Fenerbahce» vadība kluba oficiālajā mājaslapā internetā izplatījusi paziņojumu, ka TFF klubu par to informējusi dienu pirms noteiktā termiņa, līdz ar to lēmuma pieņemšana atstāta TFF kompetencē.

Jau ziņots, ka korupcijas skandāla dēļ par mēnesi pārcelts valsts čempionāta jaunās sezonas sākumu. Superlīgas jauno sezonu tagad plānots sākt 9. septembrī, bet pirmās spēles otrajā divīzijā notiks vēl dienu vēlāk.

Turcijas futbola korupcijas skandālā aizturēti vairāk nekā 80 futbolisti un klubu amatpersonas, bet apcietināti jau aptuveni 30 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu