ASV štatā izsludināts ārkārtas stāvoklis un obligāta evakuācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV Ziemeļkarolīnas štats ceturtdien izsludinājis ārkārtas stāvokli un licis evakuēties tūkstošiem iedzīvotāju, ASV austrumu krastam tuvojoties spēcīgajai viesuļvētrai «Irēna».

Ārkārtas stāvokli oficiāli izsludināja štata gubernatore Beverlija Perdjū, kas dod valdības aģentūrām īpašas pilnvaras «veicināt un garantēt iedzīvotāju aizsardzību».

Divos piekrastes Deras un Haidas apgabalos vietējās varasiestādes izsludinājušas obligātu evakuāciju, aicinot visus cilvēkus līdz piektdienas plkst.8 (plkst.15 pēc Latvijas laika) doties uz patvēruma vietām. Karitakas apgabals izsludinājis obligātu tūristu evakuāciju.

Rīkojums par evakuāciju skar līdz pat 180 000 cilvēku Deras apgabalā vien, kur vasaras sezonā ierodas liels skaits cilvēku, sacīja apgabala amatpersona Kellija Deivisa.

«Obligāta evakuācija nozīmē to, ka mēs jums stingri iesakām doties prom. Ja kādā brīdī jums būs vajadzīgi ārkārtas dienesta darbinieki, viņi nebūs pieejami,» sacīja Deivisa. «Ja jūs izvēlēsities palikt, mēs jums nevaram iedot pavēsti uz tiesu, taču jūs sevi plaši pakļausiet ārkārtīgiem laika apstākļiem.»

«Irēnas» vēju ātrums sasniedz 185 kilometrus stundā un tā pēc pārbrāšanās pāri Bahamu salām dodas uz ASV austrumu piekrasti. Viesuļvētrā Haiti un Puertoriko gājuši bojā vismaz trīs cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu