Vaņins spēlēs UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda «FC Sion» ceturtdien spēja kvalificēties UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīram.

Turnīra izslēgšanas spēļu kārtas atbildes mačā «FC Sion» ar 3:1 (1:0) savā laukumā pieveica pazīstamo Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic», arī divu spēļu summā izcīnot panākumu ar šādu rezultātu. Vaņins «FC Sion» komandas vārtus pārliecinoši sargāja visu spēli.

Cīņas liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pašā cīņas sākumā - 2. minūtē no laukuma tika noraidīts «Celtic» aizsargs Daniels Majstorovičs, kurš saņēma sarkano kartīti par pārkāpumu soda laukumā, bet Paskāls Feinduno realizēja sekojošo 11 metru soda sitienu.

Rezultātu 63. minūtē dubultoja Feinduno, bet 78. minūtē «Celtic» komanda vienus vārtus atguva, precīzi sitot Čārlijam Malgrjuvam pēc soda sitiena. Tomēr vēl pēc četrām minūtēm Džovanni Sio panāca 3:1.

Kā ziņots, abas komandas UEFA Eiropas līgas turnīrā iesaistījušās tieši no play-off kārtas. Tagad «Celtic» komandai Eirokausu sezona ir noslēgusies, bet «FC Sion» spēlēs apakšgrupu turnīrā.

«FC Sion» pagājušo sezonu noslēdza Šveices čempionāta ceturtajā vietā, kā arī triumfēja Šveices kausa izcīņā, bet «Celtic» komanda aizvadītās sezonas Skotijas premjerlīgas čempionātā ieņēma otro vietu.

Tikmēr apakšgrupu turnīrā neizdevās iekļūt vārtsarga Edgara Portnoja pārstāvētajai Rumānijas komandai «Gaz Metan Medias», kas atbildes mačā ar 1:0 (1:0) savā laukumā pieveica Austrijas klubu Vīnes «Austria», tomēr divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi ar 2:3. Portnojs šim mačam atkal nebija pieteikts.

Tikmēr Lietuvas klubs Paņevēžas «Ekranas», kas kā vienīgā no Baltijas valstu komandām turpināja dalību Eirokausos, izbraukumā ar 0:4 (0:1) kapitulēja Izraēlas komandai Telavivas «Hapoel», divu spēļu summā piedzīvojot zaudējumu ar 1:4.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu