«Baltijas pērle» demonstrēs pirmo 3D erotisko filmu «Sekss un Dzen: Ekstremālā ekstāze»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle» saviem skatītājiem šogad demonstrēs pirmo erotisko filmu pasaules kino vēsturē, kas uzņemta trīsdimensiju formātā - «Sekss un Dzen: Ekstremālā ekstāze» («3D Sex And Zen: Extreme Ecstasy»).

Šis kinodarbs ir rimeiks kulta filmai, kuras scenārijs balstīts Li Jū 17.gadsimta romānā «Miesisko lūgšanu paklājs».

Ķīnā šo filmu ir aizliegts izrādīt kinoteātros un, lai apmierinātu ziņkāri, iedzīvotāji dodas uz Taizemi un Honkongu. Kompānija «Imax» atteicās demonstrēt šo filmu, uzskatot tās saturu par pārāk izaicinošu. Tomēr Honkongā «Sekss un Dzen: Ekstremālā ekstāze» jau pirmajā nedēļā kases ienākumu ziņā krietni apsteidza līdz šim visu laiku ienesīgāko filmu «Avatars».

Erotiskā filma ir stāsts par jaunu cilvēku, kurš pēc laulībām kļūst bagāts un iegūst cienījamu statusu sabiedrībā, bet diemžēl atklāj, ka apņemtā sieva nav spējīga gandarīt viņa seksuālo apetīti. Vīrietis alkst izjust baudas virsotnes, tādēļ dodas uz Augstākās svētlaimes torni, lai iepazītu iekāri, kaisli un izvirtību. Erotisku mītu un leģendu ekranizācija senās Ķīnas vidē izvērtusies burvīgā pasakā pieaugušajiem, sakausējot fantastisku sižetu ar vizuālu iespaidīgumu, balansējot uz ģeniālā un apšaubāmā robežas, pārsteidzot ar daudziem kinematogrāfiskajiem atradumiem - ne tik daudz ar kadra atklātību, kā tēliem un viņu darbību.

Lai arī filmas sižets aptver attiecību seksuālo aspektu, viens pēc otra iznirst draudzības un nodevības, uzticības un neuzticības motīvi, garīgā un fiziskā vardarbība kā šķēršļi īstas mīlestības un harmonijas iemantošanā.

Tuvojoties viedajai atziņai, ka arī bez seksa iespējams nodzīvot ciešā dvēseliskā savienībā daudzus gadus un vecumdienās justies laimīgiem, filma atsedz cilvēku netikumus, sākot jau no dusmu izvirdumiem un skaudības līdz svešu līgavu iekārošanai un zādzībai.

Filmu veidojis Kristofers Suņs Laps Ki.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz filmas «Sekss un Dzen: Ekstremālā ekstāze» seansu no rītdienas varēs iegādāties Rīgas Kongresu namā.

Starptautiskais kinofestivāls «Baltijas pērle» Rīgā notiks no 15.septembra līdz 25.septembrim kinoteātrī «Rīga"/"Splendid Palace» un Rīgas Kongresu namā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu