Lībijas nemiernieki ieņem pilsētu Tunisijas pierobežā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Lībijas nemiernieki piektdien pēc kaujām ar līdzšinējā līdera Muamara Kadafi lojālistiem ieņēmuši Bukamašas pilsētu, kas atrodas rietumos no Zuvāras pilsētas, uz ceļa, kas ved uz Tunisijas robežu, apliecināja dumpinieku armijas amatpersona.

«Nemiernieki šodien ieņēmuši Bukamašu. Kaujas ar Kadafi spēkiem nebija lielas,» viņš norādīja. Nemiernieki turpina virzīties uz Zaltanu, austrumos no Bukamašas, un cer to ieņemt dažu stundu laikā.

«Ir plāns ieņemt šodien Rās Adždiru,» - robežpunktu, kuru joprojām kontrolē Kadafi spēki un caur kuru līdzšinējais līderis varētu bēgt uz Tunisiju, skaidroja amatpersona.

Kopš trešdienas nemiernieki cenšas nostiprināt pozīcijas Zuvāras pilsētā, kas atrodas 30 kilometrus uz austrumiem no robežas un kurai līdzās atrodas vairāki Kadafi atbalsta bastioni - Zaltana rietumos, Džamīla dienvidos un Adžeilāta dienvidrietumos.

Kopš dumpja sākuma februāra vidū Zuvāra pārmaiņus ir bijusi nemiernieku un lojālistu kontrolē. Tā bija viena no pirmajām pilsētām, kur sākās protesti pret Kadafi režīmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu