Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Mūsdienu amatniecības gadatirgus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien no plkst.10 līdz 17 pirmo reizi Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Mūsdienu amatniecības gadatirgus, informēja muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Iveta Ārgale.

Vairāk nekā 40 gadus jūnija pirmajā sestdienā un svētdienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek Tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus. Tādējādi muzejs ir uzkrājis ievērojamu pieredzi par tautas lietišķās mākslas attīstību un par latviešu tradicionālās amatniecības saknēm, turpināšanos, interpretācijām un pārvērtībām gadu desmitu gaitā.

Atšķirībā no etnogrāfiski tradicionālā gadatirgus jūnijā Mūsdienu amatniecības gadatirgū aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Šajā gadatirgū pārstāvētajiem izstrādājumiem reizē jābūt gan spogulim mūsdienu sabiedrības pieprasījumam pēc unikāliem produktiem, gan jāveido apmeklētāju gaume un jādemonstrē pretstats masveida ražošanas izpausmēm.

Pārtikas izstrādājumu un ēdināšanas jomas piedāvājums gadatirgū ietvers mūsdienīgas un radošas variācijas par latviešu un citu Latvijā dzīvojošo tautu tradicionālās virtuves tēmām. Pasākuma rīkotāji tirdziņam izvēlēsies Latvijā audzētus augļus, ogas, dārzeņus, kā arī centīsies izzināt mūsdienīgas iespējas tos daudzveidīgi, garšīgi un veselīgi pagatavot, pasniegt vai saglabāt ziemai.

Mūsdienu amatniecības gadatirgus būs visu paaudžu Latvijas lauku un pilsētu amatnieku tikšanās, sarunu un pieredzes apmaiņas vieta. Gadatirgus apmeklētajiem amatnieki piedāvās mūsdienu amatniecības prasmju demonstrējumus, radošās darbnīcas bērniem, pieaugušajiem un senioriem, vietējiem iedzīvotājiem un Latvijas viesiem. Svētku noskaņa gadatirgū tiks bagātināta ar gadatirgus tematikai un norises vietai atbilstošu kultūras programmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu