Viesuļvētras «Irēna» dēļ slēgs Ņujorkas lidostas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ņujorkas lidostas viesuļvētras «Irēna» dēļ no sestdienas pusdienlaika (plkst.19 pēc Latvijas laika) pārtrauks uzņemt ienākošos reisus, paziņoja lidostu pārvalde.

Lēmums slēgt lidostas pirms gaidāmās vētras skars Lagvārdijas lidostu, Džona F. Kenedija starptautisko lidostu un Ņuarkas Liberti starptautisko lidostu, pavēstīja Ņujorkas un Ņūdžersijas lidostu pārvaldes preses pārstāvis Stīvs Koulmens, piebilstot, ka lidostu slēgšana skars tūkstošiem reisu.

Izlidojošie reisi joprojām ir atļauti, lai arī vairums aviokompāniju ir sestdien atcēlušas reisus no šīm trim lidostām.

Kā ziņots, Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs viesuļvētras tuvošanās dēļ piektdien licis veikt bezprecedenta masveida evakuāciju un slēgt metro.

ASV prezidents Baraks Obama pārtraucis savu vasaras atvaļinājumu un aicinājis vētras prognozētajā ceļā dzīvojošos amerikāņus nekavējoties rīkoties, sakot, ka «visas pazīmes liecina, ka šī ir vēsturiska viesuļvētra».

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) prognozē, ka sauszemi vētra skars sestdien Ziemeļkarolīnas štatā un tad virzīsies tieši uz Ņujorku. Apvidū, kas atrodas vētras ceļā, dzīvo 65 miljoni cilvēku.

Blumbergs preses konferencē paziņoja, ka viņš pirmo reizi licis veikt obligātu masveida evakuāciju no pilsētas zemākajiem rajoniem, kur dzīvo aptuveni 250 000 cilvēku, nodēvējot to par «dzīvības vai nāves jautājumu».

Varasiestādes iepriekš paziņoja, ka no sestdienas pusdienlaika sāks slēgt Ņujorkas plašo tranzīta sistēmu, kas arī ir rets solis.

«Irēna» pašlaik ir otrās kategorijas viesuļvētra un tās vēju ātrums sasniedz 160 kilometrus stundā.

Varasiestādes piekrastes štatos no Ziemeļkarolīnas līdz Ņujorkai izsludinājušas ārkārtas stāvokli, bet visapdraudētāko rajonu iedzīvotājiem likts pārcelties uz augstākiem apvidiem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu