Pagaidām tikai daļa partiju piedāvājušas savus kandidātus ministru amatiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai arī līdz Saeimas ārkārtas vēlēšanām palikušas tikai trīs nedēļas, pagaidām tikai divas partijas - Šlesera reformu partija LPP/LC un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) - pilnībā nosaukušas savu piedāvājumu nākamajai valdībai.

Ministru prezidenta amatam LPP/LC piedāvā Aināru Šleseru, ārlietu ministra amatam tiek virzīts Jānis Jurkāns, finanšu un ekonomikas ministra amatam - bijušais premjers Andris Bērziņš, satiksmes ministra amatam - Vitālijs Aizbalts, labklājības ministra amatam - Ainars Baštiks, aizsardzības un iekšlietu ministra amatam - Dainis Turlais, izglītības un kultūras ministra amatam - Eiženija Aldermane, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam - Rita Strode, tieslietu ministra amatam - Juri Radzevičs, bet veselības ministra amatam - Jānis Zaržeckis.

VL-TB/LNNK premjera amata kandidāts ir Gaidis Bērziņš, bet kandidāts Saeimas priekšsēdētāja amatam - partijas līderis Raivis Dzintars. Apvienojot Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, par jaunās ministrijas vadītāja amata kandidātu partija izvirza Eināru Cilinski, labklājības un veselības ministra amatam - Viktoru Jaksonu, izglītības un zinātnes ministra amats tiek piedāvāts Vinetai Poriņai, iekšlietu ministra amats - Dzintaram Rasnačam, aizsardzības ministra amats - Kārlim Krēsliņam, ārlietu ministra amats - Jānim Tomelim, finanšu ministres amats - Jadvigai Neilandei, satiksmes ministra amats - Valteram Bolēvicam, kultūras ministres amats - Inesei Laizānei, zemkopības ministra amats - Jurim Cīrulim, bet kā tieslietu ministra amata kandidāte tiek piedāvāta Baiba Broka.

Zatlera reformu partija (ZRP) pagaidām tikai nosaukusi Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātu - eksprezidentu Valdi Zatleru, premjera amata kandidātu - Edmundu Sprūdžu, finanšu ministra amatam pieteikts Vjačeslavs Domvbrovskis, izglītības un zinātnes ministra amatam - Roberts Ķīlis, bet labklājības ministra amatam - Jānis Ozoliņš. Pārējos kandidātus tiek solīts nosaukt pakāpeniski nākamo nedēļu laikā.

Apvienība «Saskaņas centrs» nosaukusi uzreiz divus premjera amata kandidātus - Jāni Urbanoviču un Nilu Ušakovu, bet tieslietu ministra amatam tiek piedāvāts Andrejs Elksniņš.

«Vienotība» kā savu premjera amata kandidātu pieteikusi pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Par ministru amatu kandidātiem apvienība vēl neesot lēmusi, bet neoficiāla informācija liecina, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam varētu tikt virzīts Jānis Lāčplēsis. Lielāka skaidrība par iespējamo ministru piedāvājumu varētu būt nākamnedēļ.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pagaidām nosaukusi tikai savu premjera amata kandidātu - Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Pārējās septiņas partijas, kas pašreizējā Saeimā nav pārstāvētas un nolēmušas piedalīties vēlēšanās, ar savu Ministru kabineta publisku piedāvājumu klajā nav nākušas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu