«Irēnas» dēļ pārcelts avioreiss Rīga-Ņujorka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā lidosta «Rīga» saņēmusi oficiālu informāciju no aviokompānijas «Uzbekistan Airways» par to, ka sakarā ar laikapstākļiem ASV, Ņujorkā, svētdien, 28.augustā, plānotais avioreiss Rīga-Ņujorka pārcelts uz pirmdienu, aģentūru LETA informēja lidostas «Rīga» pārstāve Sarmīte Bunka-Brilijonka.

«Uzbekistan Airways» avioreiss Rīga-Ņujorka ar izlidošanas laiku svētdien, 28.augustā, plkst.9.10 pārcelts uz pirmdienu, 29.augustu, plkst.7.10. Līdz ar to arī avioreiss Taškenta-Rīga no svētdienas, 28.augusta, pārcelts uz pirmdienu, 29.augustu.

Lidosta pasažierus pirms došanās uz lidostu lūdz pārliecināties par aktuālo reisa izlidošanas laiku lidostas mājaslapā vai zvanot uz informācijas tālruni «1187», sazināties ar aviokompāniju vai tūrisma kompāniju, kurā iegādātas aviobiļetes.

Jau ziņots, ka Ņujorkas lidostas viesuļvētras «Irēna» dēļ no sestdienas pusdienlaika (plkst.19 pēc Latvijas laika) pārtrauks uzņemt ienākošos reisus, paziņoja lidostu pārvalde.

Lēmums slēgt lidostas pirms gaidāmās vētras skars Lagvārdijas lidostu, Džona F. Kenedija starptautisko lidostu un Ņuarkas Liberti starptautisko lidostu, pavēstīja Ņujorkas un Ņūdžersijas lidostu pārvaldes preses pārstāvis Stīvs Koulmens, piebilstot, ka lidostu slēgšana skars tūkstošiem reisu.

Izlidojošie reisi joprojām ir atļauti, lai arī vairums aviokompāniju ir sestdien atcēlušas reisus no šīm trim lidostām.

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) prognozē, ka sauszemi vētra skars sestdien Ziemeļkarolīnas štatā un tad virzīsies tieši uz Ņujorku. Apvidū, kas atrodas vētras ceļā, dzīvo 65 miljoni cilvēku.

Viesuļvētra «Irēna» sestdienas rītā nedaudz zaudējusi spēku un oficiāli pārklasificēta par pirmās kategorijas viesuļvētru, paziņoja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

Plkst.12 pēc Latvijas laika «Irēnas» vēju ātrums sasniedza 150 kilometrus stundā (42 metrus sekundē) un tā atrodas tikai 55 kilometrus uz dienvidiem no Lukauta raga Ziemeļkarolīnas štatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu