Trijos mēnešos ziedojumus nav saņēmušas trīs vēlēšanām reģistrētas partijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Kopš 28.maija, kad nu jau bijušais Valsts prezidents Valdis Zalters rosināja tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu, ziedojumus nav reģistrējušas trīs no 13 partijām un to apvienībām, kas iesniegušas savus deputātu kandidātu sarakstus 11.Saeimas vēlēšanām.

Kā liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) partiju finanšu datubāze, trīs mēnešos nav papildinājusies Pēdējās partijas, partijas «Tautas kontrole» un «Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām» kase.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Pēdējā partija tikusi dibināta pērn jūlijā un tā startēja 10.Saeimas vēlēšanās, kurās savāca 8458 balsis. Tāpat arī «Tautas kontrole» startēja Saeimas vēlēšanās pērn un ieguva tajās 4002 balsis. Savukārt partija «Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām» reģistrēta šā gada augustā, un līdz šim tā uzmanību izpelnījusies kā Ventspils dziednieces Anitas Pukaļevas jeb Virsmātes partija.

Mazākos ziedojumus minētajā laikā saņēmusi Kristīgi demokrātiskā savienība - 1113 latus, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija - 1700 latus, «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» - 3340 latus un «Par prezidentālu republiku» - 7290 latus.

Kā ziņots, kopš Saeimas atlaišanas rosināšanas visvairāk ziedojumu ticis atvēlēts partiju apvienībai «Vienotība», kuras kase papildinājusies ar 214 205 latiem. Zaļo un zemnieku savienības maciņš kļuvis biezāks par 211 070 latiem, Saskaņas centra - par 115 716 latiem un Šlesera reformu partijas «LPP/LC» - par 88 100 latiem. Apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK atbalstītāji tai dāvinājuši 37 484 latus un Zatlera reformu partijas atbalstītāji - 36 449 latus.

Politisko organizāciju finansēšanas likumā paredzēts, ka partijām par saņemtajiem dāvinājumiem 15 dienu laikā jāinformē KNAB, kas šo informāciju publicē savā mājaslapā - partiju finansēšanas datubāzē. Kā iepriekš aģentūrai LETA skaidroja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga, birojs atbilstoši savai kompetencei veic visu partiju saņemto ziedojumu tiesiskuma pārbaudi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu