«Lattelecom» pasniedz projektorus un datorus «Iespējamās misijas» skolām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Uzsākot jauno mācību gadu, skolotāju rindas papildinās 18 «Iespējamās misijas» skolotāji, kuriem «Lattelecom» šodien pasniedza portatīvos datorus un projektorus, lai arvien vairāk mācību procesā izmantotu mūsdienu tehnoloģijas, portālu «Apollo» informēja «Lattelecom» Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Globālajā tīmeklī pieejamā informācija, demonstrācijas, praktiskie uzdevumi, interaktīvie darbarīki palīdz skolēniem labāk apgūt mācību saturu, patstāvīgi vingrināties un saņemt tūlītēju atgriezenisko saiti, risināt reālas problēmas, izmantojot datus, konsultēties ar ekspertiem, veidot kopīgus projektus interneta vidē.

To apliecināja arī pērn «Lattelecom» iniciētais tehnoloģiju mēnesis, kura ietvaros skolēni fizikas stundās realizēja mācību projektu «Tehnoloģijas dzīvei!» un praktiski nostiprināja fizikas zināšanas, veidojot TV antenas no sadzīvē pieejamiem priekšmetiem.

«Jaunieši ir aktīvākie informācijas tehnoloģiju lietotāji ikdienā, tāpēc ir būtiski apvienot akadēmiskos mācību procesus ar tehnoloģiju sniegtajām iespējām, padarot mācību vielu interesantāku un vienkāršāk uztveramu,» dāvinājuma ideju pamato «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Iespējamās misijas un «Lattelecom» sadarbības mērķis ir sekmēt mūsdienīgu mācību procesu skolās, dodot iespēju skolotājiem, radoši izmantojot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas savā darbā, padarīt mācību procesu efektīvu un daudzveidīgu.

«Tehnoloģiju izmantošana mācību procesā vairs nav apspriežams jautājums, tam jākļūst par ikviena skolēna un skolotāja ikdienu. Tehnoloģijas un interneta pieejamība paplašina skolotāju iespējas piekļūt labākajai pasaules praksei un materiāliem, profesionāli pilnveidoties sadarbībā ar kolēģiem, produktīvāk organizēt savu darbu un sadarbību ar skolēniem un vecākiem. Mēs ļoti ceram, ka tuvāko dažu gadu laikā dators ar interneta pieslēgumu un videoprojektors katrā klasē Latvijā kļūs par normu, vienlaikus ar labāku datoru un interneta pieejamību katram skolēnam un arvien gudrāku un jēgpilnāku moderno tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā,» par tehnoloģiju izmantošanas nozīmi stāsta «Iespējamās misijas» programmas attīstības vadītāja Zane Oliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu