Bagatskis: redzēsim, vai ražu ievāksim tagad vai pēc dažiem gadiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas basketbola valstsvienība šodien pēc treniņa ar autobusu devās uz Eiropas čempionāta B apakšgrupas turnīra mājvietu Šauļiem, vēsta [s:39209].  

Olimpiskajā centrā komandu pavadīja žurnālisti, kā arī Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, LBS padomes priekšsēdētājs Ojārs Kehris un ilggadējais valstsvienības atbalstītājs akciju sabiedrības «Latvijas Gāze» prezidents Adrians Dāvis.

Voins uzsvēra, ka uz Eiropas čempionātu šoreiz dodas visu laiku jaunākā (vidējais vecums 22,9 gadi; iepriekš jaunākā komandas startēja 2001. gadā - 25,4) un visgarākā (vidējais augums 199,9 cm) valstsvienība. «Ticam, ka treneru kolektīvs un spēlētāji strādājuši pareizajā virzienā, lai čempionāts kļūtu par tramplīnu gan individuālajai, gan visas komandas izaugsmei. Negribam konkretizēt mērķus, vērtēsim komandas sniegumu. Ja būs cīņasspars, būs arī labi rezultāti

Dāvis atgādināja, ka basketbols ir Latvijas vēsture: «Esmu lasījis ekspertu viedokļus, kuros apšaubīta komandas atjaunināšana. Manuprāt, tas ir bijis pareizs solis. Apbrīnoju treneri Ainaru Bagatski par drosmi un profesionalitāti. Protams, stipra komanda uzreiz nerodas, bet pēdējās divas uzvaras parādīja, ka komanda kļūst labāka un tās noteikti nostiprina pārliecību.»

«No spēcīgiem pretiniekiem nav jābīstas. Patiesībā tā ir liela veiksme, ka Šauļos būs darīšana ar basketbola lielvalstīm, jo uzvara pār tādām komandām dod milzīgu pārliecību. Ar prieku dzirdu, ka vidējais vecums ir 23 gadi. Pašam kādreiz bija 23 un zinu, ka tādā vecumā ir visvairāk apņēmības un enerģijas. Varbūt mazliet pietrūkst pieredzes, bet to var iegūt. Komandai novēlu veiksmi un cīņassparu. Jūsu spēkos ir pierādīt, ka komandas komplektācija bijusi pilnīgi pareiza,» norāda «Latvijas Gāze» prezidents.

Kehris izteica cerību, ka vasaras darbā katrs spēlētājs atsevišķi un visa komanda kopā kļuvuši labāki, kā arī uzsvēra, ka visiem valstsvienības dalībniekiem labākās spēles vēl ir priekšā. «Manu optimismu nemazinātu arī tas, ja pārbaudes spēlēs būtu tikai zaudējumi. Iepriekš mums bijušas komandas, kas kļuvušas par pārbaudes spēļu čempioniem, bet no Eiropas čempionāta braukušas mājās jau pēc trim spēlēm. Tagad Šauļos garantētas vismaz piecas.»

Valstsvienības galvenais treneris Bagatskis komandas vārdā uzsvēra, ka sagatavošanās laikā bijuši ideāli apstākļi darbam un treniņos, kā arī pārbaudes spēlēs izdarīts viss iecerētais un pat mazliet vairāk. «Tad jau redzēsim, vai ražu ievāksim tagad, vai pēc dažiem gadiem,» treneris nemētājās ar skaļiem solījumiem.

Līdzīgi bija noskaņots komandas kapteinis Jānis Blūms: «Esam jauna komanda ar skatu nākotnē, bet Šauļos cīnīsimies par katru laukuma centimetru. Pierādīsim, ka protam spēlēt

Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas valstsvienība Šauļos spēlēs pret Franciju (31. augustā, plkst. 17.45), Serbiju (1. septembrī, plkst. 15.15), Itāliju (2. septembrī, plkst. 17.45), Izraēlu (4. septembrī, plkst. 15.15) un Vāciju (5. septembrī, plkst. 17.45).

Apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu