Ļu Sjans klūp, Roblesu diskvalificē, zelts Ričardsonam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātā vieglatlētikā šodien dramatisks izvērtās fināls 110 metru barjerotajā sprinta distancē vīriešiem.

Pirms pēdējās barjeras vadībā bija ķīnietis Ļu Sjans, tomēr pēc barjeras aizķeršanas viņš zaudēja ritmu un uzvaru skrējienā izcīnīja kubietis Deirons Robless. Tomēr arī viņa prieki bija diezgan īsi, jo tiesneši Roblesam piesprieda diskvalifikāciju par «kavēšanu trasē».

Pirms pēdējās barjeras Robless fiziski saskārās ar tobrīd viņam nedaudz priekšā esošo Ļu Sjanu, kurš spēcīgi aizķēra barjeru, zaudēja ritmu un finišā knapi noturēja trešo vietu.

Tādejādi par jauno pasaules čempionu kļuva amerikānis Džeisons Ričardsons, kurš pasaules čempionātā startēja pirmoreiz karjerā, Ļu Sjans ieguva sudraba godalgu, bet pie bronzas medaļas tika Lielbritānijas barjersprinteris Endrjū Tērners, kurš pērn uzvarēja Eiropas čempionātā.

Tikmēr trešais sprinteris, kurš tika minēts starp favorītiem, Deivids Olivers no ASV, distanci veica tikai 13,44 sekundēs, paliekot ceturtajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu