«Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?» Dienvidkorejā saņēmusi UNICEF balvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Režisora Roberta Rubīna dokumentālā filma «Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?» 8.Starptautiskajā «EBS» dokumentālo filmu festivālā Seulā, Dienvidkorejā, ieguvusi UNICEF balvu un prēmiju 5000 ASV dolāru (2450 latu) apmērā, vēsta «Jura Podnieka studijas» pārstāve Marta Kontiņa.

Šogad festivālam tika iesniegtas vairāk nekā 660 filmas no 83 valstīm, no kurām žūrijas komisija festivāla programmā iekļāva 51 filmu no 29 valstīm. Festivāla atklāšanas un noslēguma ceremonija tika demonstrēta tiešraidē «EBS TV» kanālā.

«Jutos pagodināts, ka tieši mana filma atklāja festivālu. Tas, protams, filmai nodrošināja papildu publicitāti. Pirmo reizi mūžā sniedzu tik daudz interviju un autogrāfus. Novērtēju arī iespēju festivāla laikā apmeklēt vairākas izcilas meistarklases, kā arī tikties ar citiem nozares profesionāļiem ne tikai formālā, bet arī neformālā gaisotnē. Ieguvu ļoti daudz jaunas informācijas un smēlos iedvesmu turpmākajiem darbiem. Es jūtu, ka dokumentālā kino nozīme pasaulē aug, auditorija kļūst arvien plašāka. Acīmredzot cilvēki ir izsalkuši pēc realitātes,» norādīja Rubīns.
Filma «Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?» tapusi 2010.gadā «Jura Podnieka studijā». Filma stāsta par tobrīd 13 gadu veco Rūdolfu no Talsiem. Viņš ir daudzpusīgs zēns, kurš aizraujas, piemēram, ar lamatu konstruēšanu un krāj filmu plakātus. Tomēr viņa lielākā aizraušanās ir zīmētu filmu veidošana. Rūdolfs pats uz pauspapīra strēmelēm ar flomāsteriem zīmē šausmu un spriedzes filmas.

Demonstrējot filmas, viņš pats tās apskaņo ar balsi, visādi rūkdams un emocionāli runādams varoņu tekstus dažādās balsīs. Kino ir puiša dzīves būtiskākā lieta, tāpēc viņš piekrīt mācītāja ierosinājumam jaunās baznīcas atklāšanai uzzīmēt filmu arī par Bībeles sižetiem. Filmas vēstījums ir pozitīvs - Rūdolfs ir diezgan sarežģīta personība, tomēr ģimene un apkārtējie ar mīlestību ļauj izpausties zēna radošajai būtībai.

Filma līdz šim jau veiksmīgi startējusi vairākos starptautiskos festivālos, to vidū «Hot Docs» starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā Toronto, Kanādā, un «Supetar Super Film» festivālā Horvātijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu