Radeviča: treniņi bija pakārtoti startam PČ un Londonas OS

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča priecājas, ka ar treneri izdevies atrast optimālo treniņu metodiku, lai labāko sportisko formu sasniegtu uz sezonas svarīgākajām sacensībām. Šī iemesla dēļ viņai visas sezonas laikā nav iespējams lēkt 6,80 metru tālumā, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportiste.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Radeviča izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā, kas Latvijai bija pirmā godalga neatkarīgas valsts vēsturē. Finālsacensībās Radeviča piecos no sešiem lēcieniem pārspēja savu līdzšinējo sezonas labāko rezultātu, pēdējā lēcienā sasniedzot 6,76 metrus, kas deva bronzas godalgu.

«Ar treneri visu pakārtojām pasaules čempionātam un arī nākamajā gadā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm. Pārbaudījām, vai mūsu treniņmetodika strādā, lai optimālo formu iegūtu uz sezonas svarīgākajām sacensībām,» pastāstīja Radeviča, kura pērn kļuva par Eiropas čempioni. «Uzticējos trenerim, kaut nebija viegli, jo gribējās arī pirmajā sezonas daļā lēkt tālu.»

«Tomēr zinu - ja maijā lecu 6,80 metrus, augustā tas vairs nebūs iespējams, jo neesmu tik talantīga kā bija Haike Drekslere,» salīdzina pagājušā gada Latvijas labākā sportiste. «Viss ir kārtīgi jāplāno. Ideālo formu varu noturēt 2-3 nedēļas, tāpēc pavasarī jābūt uzmanīgai.»

Kā ziņots, pirms pasaules čempionāta Radevičas labākais rezultāts šosezon bija 6,60 metri, bet finālsacensībās viņa pirmajos četros mēģinājumos aizlēca attiecīgi 6,61, 6,63, 6,66 un vēlreiz 6,61 metru tālu. Piektais mēģinājums sportistei netika ieskaitīts, bet sestajā viņa sasniedza 6,76 metrus, pakāpjoties no ceturtās vietas uz trešo.

Radeviča atgādināja, ka iepriekšējos gados viņai šajā ziņā veicies dažādi. «2005. gadā jūnijā aizlēcu 6,80 metrus, bet pēc tam Eiropas čempionātā sasniedzu vairs tikai 6,18 metrus.»

Kā ziņots, pagājušajā gadā Eiropas čempionātā Radeviča aizlēca 6,92 metrus tālu, kas bija ne tikai viņas personiskais, bet arī jauns Latvijas rekords.

Par pasaules čempioni otro reizi pēc kārtas kļuva amerikāniete Britnija Rīze, kurai tika ieskaitīts tikai pirmais mēģinājums, kurš bija 6,82 metrus tāls. Šis rezultāts ir sliktākais vēsturē ar kādu sieviešu tāllēkšanas sacensībās izcīnīta uzvara pasaules čempionātos.

«Biju «Nike» pārstāvniecībā un tur man amerikāņu daudzcīņnieks prasīja, vai nelikās, ka sektorā skrienu pret kalnu, jo tieši tāda sajūta radusies viņam. Amerikānim licies, ka uzreiz pēc atspēriena arī kājas jau atdūrušās pret zemi,» Radeviča skaidro zemos rezultātus. «Sektors bija smags, un vairākas meitenes tam nespēja pielāgoties, tāpat grūtības sagādāja mitrums un aklimatizācija, tomēr sportā jābūt gatavam uz visu.»

Pašlaik Radeviča Dienvidkorejā meklē biļetes, lai varētu aizlidot pie vīra uz Krievijas pilsētu Ufu, bet 8. septembrī viņa plāno piedalīties IAAF Dimantu līgas sacensībās Cīrihē.

«Pēc tam 10. septembrī startēšu sacensībās Itālijas pilsētā Rjeti un pēc šī starta palikšu pāris dienas Itālijā izbaudīt silto laiku, bet pēc tam atgriezīšos Latvijā,» par tuvākajiem nākotnes plāniem pastāstīja sportiste.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu