Pie Baltā nama arestēta filmas «Kill Bill» zvaigzne

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Otrdien pie Baltā nama arestēta amerikāņu aktrise Derila Hanna, kas pie ASV prezidenta rezidences protestēja pret ieceri būvēt jaunu naftas vadu no Kanādas līdz ASV austrumu krastam.

Kinoaktrise, kas skatītājiem pazīstama no tādām filmām kā «Kill Bill» («Nogalināt Bilu»), «Blade Runner» («Pa naža asmeni») un «Wall Street» («Volstrīta»), tika saslēgta rokudzelžos un aizvesta kopā ar aptuveni simt protestētājiem, jo atteicās paklausīt likumsargiem.

Pirms Hanna tika arestēta, viņa paziņoja: «Reizēm ir nepieciešams upurēt savu brīvību lielākas brīvības vārdā, un mēs gribam būt brīvi no briesmīgas nāves un iznīcības, ko izraisa fosilā degviela, (mēs gribam) tīras enerģijas nākotni.«

Sēdošā protesta akcijas mērķis bija piespiest Baraku Obamu aizliegt 13 miljardus ASV dolāru vērto «Keystone XL» projektu, kurš paredz 2700 kilometrus gara naftas vada izbūvi no Kanādas līdz Teksasai. ASV valdība plāno pieņemt lēmumu par atļaujas izdošanu līdz gada beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu