«Volkswagen» nākamgad Slovākijā plāno saražot 400 000 automašīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» trešdien paziņoja, ka nākamgad Slovākijas rūpnīcā plāno saražot aptuveni 400 000 automašīnu.

«Nākamgad mēs vēlamies Bratislavā saražot 400 000 automobiļu,» norādīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Andreass Tostmans.

Jau ziņots, ka «Volkswagen» Slovākijā šā gada pirmajos sešos mēnešos saražoja 94 600 automašīnas, kas ir par 45% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Savukārt pērn Slovākijā, kur tiek ražoti «Volkswagen Touareg», «Audi Q7» un «Porsche Cayenne» modeļi, kompānija saražoja 144 500 automašīnas, kas ir par 36% vairāk nekā 2009. gadā.

«Volkswagen» šogad arī plāno valstī izveidot mazu ģimenes automašīnu ražošanas līniju, sekojot konkurentu «Kia Motors» un «PSA Peugeot Citroen» piemēram, kuri spējuši pārciest globālo krīzi, Slovākijā koncentrējoties uz lētu mazizmēra automobiļu ražošanu.

«Volkswagen» ražošanu Slovākijā sāka 1991. gadā un gandrīz visu produkciju eksportē galvenokārt uz Vāciju un Ķīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu