«Origo Summer Stage» noslēdz sezonu ar īpašu piedāvājumu klausītājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pie tirdzniecības centra «Origo» izveidotais pilsētas kultūras aktivitāšu centrs «Origo Summer Stage» ceturtdien, 8.septembrī, noslēgs vērienīgo vasaras sezonas muzikālo piedāvājumu ar īpašu koncertu, kā galvenie viesi - grupa no Maskavas «Rada i Ternovņik». 

Jau plkst. 17:00 klausītājus priecēs kvartets ar vieniem no Latvijas populārākajiem džeza mūziķiem: Gintu Pabērzu, Arti Orubu, Madaru Kalniņu un Andri Grunti. Savukārt, grupa, ko daļa mūzikas ekspertu salīdzina pat ar slaveno Krievijas dziedātāju Pelageju, uzstāsies plkst. 19:00

Pirmo reizi «Rada i Ternovņik» nonāks tik tuvu Rīgas pilsētvidei un skatītājiem. Kā norāda paši grupas pārstāvji: «Brīnišķīgā skatuve zem klajas debess lieliski piestāv «šamaniskām improvizācijām un trans-efektiem» ar ko piesātināta grupas mūzika.» Unikālās balss īpašniece Rada Ančevskaja viegli pāriet no ultraskaņas augstuma uz zemām, rūcošām notīm, vienlaikus spēj gan ieaijāt ar vibrējošām skaņām, gan improvizēt «melnā blūza» garā. Neierasta hard-rock skanējuma sintēze ar art-rock instrumentālām starpspēlēm reizē ar meditatīvajām Radas dziesmām rada vienreizēju un uzreiz atpazīstamu grupas stilu.

Grupa «Rada i Ternovņik» bieži tiek aicināta uz dažādiem festivāliem – gan etno mūzikas, gan rokmūzikas, tādēļ grupas uzstāšanās «Origo Summer Stage» ir gandrīz pašsaprotama, jo tieši Summer Stage ir kļuvis par Rīgas kultūras aktivitāšu centru, kurā visas vasaras garumā klausītāji un skatītāji varēja «aci pret aci» tikties ar lielāko Latvijas festivālu mūziķiem un viesiem.

Atskatoties uz aizvadīto Origo Summer Stage sezonu, t/c «Origo» vadītājs un «Origo Summer Stage» organizators Aleksandrs Ņemirovskis atzīst: «Origo Summer Stage ir izglītota un prasīga publika, kas vēlas redzēt kvalitatīvus priekšnesumus profesionālu mūziķu izpildījumā. Tieši tādēļ pie mums šovasar viesojās lielākie kvalitatīvās mūzikas festivāli – Rīgas Ritmi, Imantdienas, Saulkrasti Jazz, Summertime – ielūdz Inese Galante, Origo Folk festivāls. Tie visi ir festivāli «ar vārdu», ko klausītāji gaida no gada uz gadu. Pirmo reizi rīdziniekiem bija iespēja sagaidīt arī Krievijas estrādes zvaigznes Allu Pugačovu, Maksimu Galkinu, un dzirdēt vairāk nekā 20 iepriekšējo un šī gada konkursa Jaunais vilnis dalībnieku uzstāšanās. Šie koncerti, kas pieejami ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim, ir mūsu ieguldījums Latvijas un Rīgas kultūras dzīves popularizēšanā un attīstībā.«

Arī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte norāda uz Origo Summer Stage ieguldījumu kultūrtelpā: «Šī skatuve atrodas UNESCO Pasaules mantojuma vietā, par kādu atzīts Rīgas vēsturiskais centrs, tāpēc īpaši uzsverams, ka piedāvātie kultūras pasākumi palielinās tā vērtību un apliecina ne tikai valsts, bet arī uzņēmēju un sabiedrības rūpes par kvalitatīvas kultūrtelpas nepieciešamību ikdienā mums apkārt.»

Kopumā trīs vasaras mēnešu laikā «Origo Summer Stage» izskanējuši vairāki desmiti dažādu koncertu – sākot no ethno un popmūzikas, beidzot ar jazz, soul, a capella un klasiskās mūzikas izpildītājiem. Koncertus apmeklējuši tūkstošiem skatītāju, daudziem kļūstot par pastāvīgajiem apmeklētājiem, cītīgi sekojot līdzi piedāvātajai programmai un ik nedēļu uz koncertiem ierodoties kā uz īpašiem svētkiem.

Kultūras aktivitāšu centrs «Origo Summer Stage» kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis.  Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, piektdienu vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no vasaras kafejnīcām un ļauties dažādu jazz & blues, kā arī rock`n`roll izpildītāju priekšnesumiem. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus. Visi pasākumi baudāmi bez ieejas maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu