Palameika pasaules čempionātu noslēdz 11. vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien izcīnīja 11. vietu pasaules vieglatlētikas čempionāta finālsacensībās, savu dalību noslēdzot jau pēc pirmajiem trim metieniem.

Savā labākajā, otrajā mēģinājumā Palameika uzrādīja rezultātu 58,08 metri. Pirmajā mēģinājumā latviete šķēpu raidīja 55,69 metru tālumā, bet trešais Palameikas metiens netika ieskaitīts.

Finālsacensībās startēja 12 sportistes, no kurām vāciete Linda Štāla neizgāja uz starta, bet papildus trīs mēģinājumu veikšanai kvalificējās astoņu labāko rezultātu īpašnieces. Līdz astotajai vietai Palameikai pietrūka tieši metrs.

Tikmēr par pasaules čempioni, sasniedzot jaunu pasaules čempionātu rekordu, kļuva krieviete Marija Abakumova, kuras rezultāts bija 71,99 metri. Pagājušajā pasaules čempionātā Abakumova izcīnīja bronzas godalgu.

Otrajā vietā ar 71,58 metrus tālu metienu ierindojās olimpiskā čempione čehiete Barbora Špotakova, kura šķēpu raidīja 71,58 metru tālumā, bet pie bronzas medaļas tika DĀR sportiste Sunete Vildžoena (68,38 metri).

Jau ziņots, ka kvalifikācijas sacensībās Palameika uzrādīja rezultātu 59,78 metri, bet finālā neiekļuva otra Latvijas pārstāve Sinta Ozoliņa-Kovala.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu