LU koris «Juventus» iegūst 1.vietu koru festivālā Maķedonijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitātes jauktais koris «Juventus» atgriezies no Ohridas starptautiskā koru festivāla Maķedonijā ar iegūtu 1.vietu un lielāko punktu skaitu pieaugušo jaukto koru kategorijā.

Ohridas starptautiskais koru festivāls notiek katru gadu augusta beigās, un šogad tajā piedalījās arī LU jauktais koris «Juventus». Visa festivāla laikā no 25.-29.augustam koris dziedāja tautasdziesmu programmas brīvdabas pasākumos, piedalījās garīgās mūzikas koncertā un 42 koru konkurencē cīnījās par uzvaru koru konkursā līdz ar citiem koriem no Čehijas, Polijas, Serbijas, Bulgārijas, Turcijas, Slovēnijas, Krievijas, Ungārijas, Lietuvas, Rumānijas, Itālijas, Zviedrijas, Maķedonijas, Ukrainas, Nīderlandes un arī trīs koriem no Latvijas.

«Juventus» konkursa programmā izpildīja Pētera Vaska «Māte saule», Todor Skalovski «Makedonska Humoreska» un Guido López-Gavil?n «Que Rico E'! (Mambo)». Konkursa žūrija atzinīgi izteicās par kora sniegumu, novērtējot to ar 94 punktiem no 100, kas «Juventus» ierindoja 1.vietā pieaugušo jaukto koru kategorijā, kā arī ļāva piedalīties konkursa finālā, un komentēja, ka «Juventus meistarīgi izpildīja ļoti sarežģītu programmu, korim ir laba ritma izjūta un melodisks skanējums. Tā tik turpināt!»

Nākamā uzstāšanās korim - 4.septembrī Aristoteļa svētkos Doma laukumā plkst.20:00. Savukārt pirmdien, 5.septembrī, no plkst.18:00 un otrdien, 6.septembrī, no plkst.19:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā Raiņa bulvārī 19 notiek jaunu kora biedru uzņemšana.

Sekot līdzi «Juventus» darbībai iespējams mājaslapā «juventus.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu